Supertics, el reforç educatiu més divertit

|


CatalunyaPress.- Supertics és una plataforma web que neix amb l'objectiu d'ajudar a reforçar matèries fonamentals en l'educació dels nens. Amb només 17 minuts diaris, els més petits de la casa aprendran més matemàtiques, anglès o comprensió lectora d'una manera lúdica i divertida.


Com va començar la iniciativa d'Supertics?

La nostra experiència en els últims anys visitant centres escolars, ens va indicar que era necessari crear una metodologia que adaptés els continguts al nivell de cada nen. Si cada nen és diferent, per què estudien els mateixos continguts cada dia? Hem de respectar el ritme de cada nen.


Els avenços tecnològics ens han permès crear Supertics: una metodologia innovadora, adaptativa i divertida per aconseguir que els nens de 5 a 12 anys es diverteixin mentre milloren les àrees bàsiques de l'educació.


En què us heu basat per crear els programes educatius?

Pedagògicament, en les tres àrees bàsiques de l'educació a primària: matemàtiques, anglès i comprensió lectora.

Tecnològicament, utilitzem l'última tecnologia Big Data que ens ha permès crear un algoritme que adapta els continguts a cada nen.


Penseu que avui dia el nivell educatiu actual requereix un reforç a casa?

Depèn del que definim com a reforç. Si el reforç consisteix en memoritzar conceptes donats a classe que després oblidaran els nens després de passar un examen, la resposta és no.


Si el reforç consisteix a reforçar les habilitats bàsiques que tot nen necessitarà per aconseguir superar els seus estudis i afrontar un futur laboral amb garanties com són les matemàtiques , l' anglès i la comprensió lectora , llavors si. Si a més, com en el cas de Supertics, s'ofereix als nens un entorn gamificado, adaptatiu i divertit, llavors el reforç es converteix en diversió i motivació.


Estan els pares i els nens preparats per a aquest tipus de proposta?

Sí, l'entorn dels nens fa anys que ha canviat amb propostes com els videojocs, les xarxes socials o apps de comunicació. Supertics recull les propostes més innovadores dels videojocs per crear un entorn personalitzat on l'alumne aprèn jugant.


D'altra banda, Supertics fomenta la relació entre pares i fills. Tots els pares tenen un mòbil on reben consells pràctics setmanals educatius i poden consultar l'evolució dels seus fills i els èxits aconseguits. Des de l'inici, Supertics ha volgut potenciar aquesta relació entre pares i fills i fins i tot fem partícips als pares en els èxits proposant-reptes com llegir la guia o accedir al sistema determinades vegades per recompensar els seus fills amb trofeus.


Com funciona la plataforma? Es paga mensualment?

Supertics és una metodologia en línia, a la qual es pot accedir tant des de PC com des de tablets.


Els pares només han d'accedir a www.supertics.com i donar-se d'alta a la prova gratuïta de 15 dies. Després de la prova, poden adquirir una subscripció mensual, trimestral o anual sense cap tipus de compromís de permanència.


Com poden els pares supervisar aquesta activitat?

És molt senzill, els pares reben diàriament l'activitat del seu fill i els èxits en Supertics. Tot està automatitzat mitjançant un administrador perquè la tasca d'acompanyament dels pares sigui fàcil.


En quines àrees us centreu? Pot qualsevol nen veure ajudat amb això?

Sens dubte, en ser un sistema adaptatiu, Supertics pot ajudar a tots els nens de 5 a 12 anys, independentment del seu nivell, en les àrees de matemàtiques, anglès i comprensió lectora.


Hi ha altres propostes semblants en altres països?

A les àrees d'anglès i matemàtiques sí que hi ha propostes semblants en altres països que estan collint un gran èxit entre els nois. En canvi, a l'àrea de comprensió lectora, som la primera metodologia que entrena les habilitats lectores adaptant-se al nivell de cada nen gràcies al algoritme intel·ligent.


Quines mancances penseu que té actualment el sistema educatiu?

Hem de veure el sistema educatiu de manera global on les famílies, les escoles i les estructures governamentals tenen un paper fonamental.


Els pares hem de involucrar-nos més en l'educació dels nostres fills i no pensar que el col·legi és l'únic responsable.


Els col·legis han d'innovar en metodologies educatives. Gràcies al nostre treball, vam visitar molts col·legis durant l'any i hi ha propostes increïbles que estan donant uns resultats extraordinaris, però lamentablement no tots els centres estan donant aquest pas. No parlem d'inversió, parlem de canvi metodològic i il·lusió.


Pel que fa a les estructures governamentals, hem de pensar que el futur del país són els nostres fills. Hem de ser més exigents en la selecció i en la remuneració als docents perquè els millors docents eduquin els nostres fills. Quan un nen presenti dificultats en el seu inici escolar, hem de donar-li suport amb recursos humans perquè no quedi relegat a l'aula i fracassi a l'escola. Hem de fomentar l'ús deles noves tecnologies que segurament no són la solució, però si el suport que permet instaurar noves metodologies.


De quins països hauríem d'aprendre sobre educació?

Tothom parla de Finlàndia com a país a imitar i veritablement té propostes molt interessants, però a Espanya també hi ha grans iniciatives que hem de valorar i premiar en centres escolars i províncies. La cultura de cada país és diferent i el nostre objectiu és adquirir les millors metodologies internacionals per provar-les en el nostre sistema.


Recomano als lectors, el web del congrés www.ciclip.com , que organitza Supertics, on trobaran 15 ponències d'experts que aprofundeixen amb punts de vista diferents, en els canvis necessaris en l'educació i la comprensió lectora.


Quins són els vostres objectius a llarg termini? Altres països?

En aquests moments estem centrats a Espanya i en breu iniciarem la nostra activitat a Llatinoamèrica.


Penseu que les escoles i el nostre sistema educatiu van a rebre la vostra plataforma amb els braços oberts?

Així és, més de 50 escoles a hores d'ara estan provant Supertics per instaurar-com a activitat extraescolar el proper curs. El paper del docent està canviant, en el futur serà un orientador que treballi més per projectes i aspectes emocionals. Supertics proposa un mètode que adapta els continguts al nivell de cada alumne donant-li el temps necessari al docent per desenvolupar una altra tasca cada vegada més important.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH