El comerç minorista va créixer un 4,3% al març

|


Dades del l'Institut Nacional d'Estadística (INE) reflecteixen que les vendes del comerç minorista van augmentar un 4,3% al març respecte al mateix mes de 2015.


Aquest avanç interanual de les vendes del comerç minorista, amb el qual s'encadenen 19 mesos consecutius de creixement, és 3,1 punts inferior a l'aconseguit al febrer, quan la facturació del sector va créixer un 7,4%, el seu major repunt en 16 anys .


Eliminats els efectes estacionals i de calendari, la facturació del comerç minorista va augmentar un 4,4% en taxa interanual, taxa tres dècimes superior a la de febrer.


PUBLICITAT


L'ocupació en el sector del comerç minorista va augmentar un 1,7% al març respecte al mateix mes de 2015, amb el que ja encadena 23 mesos consecutius d'ascensos. La taxa de març és una dècima superior a la de febrer.

En taxa mensual (març sobre febrer), les vendes del comerç minorista van augmentar un 0,5%, enfront de l'estancament del mes anterior i el repunt del 0,3% de fa un any.


GRANS SUPERFÍCIES


Per modes de distribució, tots ells van elevar les seves vendes al març. Així, les grans superfícies van incrementar la seva facturació un 3,1% en el segon mes de l'any respecte al mateix mes de 2015, mentre que les grans cadenes van vendre un 4,9 % més, les empreses unilocalitzades un 3,1% més, i les petites cadenes van elevar les seves vendes un 2,9%.


Segons les dades de l'organisme estadístic, les vendes dels productes alimentaris van pujar un 2,2% interanual al març, mentre que les dels no alimentaris van avançar un 4,5%. Entre aquests últims, el major increment de la facturació ho va experimentar el equip de la llar (+4,4%), seguit d'altres béns (+3,3%) i de l'equip personal (+0,2%).


Les vendes del comerç minorista, sense incloure les estacions de servei, van créixer al març un 3,8% en Comparació n amb el mateix mes de 2015, mentre que les vendes en estacions de servei van avançar un 2% en taxa interanual.


La facturació del comerç minorista es va incrementar en totes les comunitats autònomes respecte al mateix mes de 2015. Els majors repunts s'han registrat a Balears (+8,2%) i Comunitat Valenciana (+8%), mentre que els menors es van donar a País Basc (+1,3%) i Catalunya (+2%).


L'OCUPACIÓ, 23 MESOS EN POSITIU


L'ocupació en el sector del comerç minorista va augmentar un 1,7% al març respecte al mateix mes de 2015, amb el que ja encadena 23 mesos consecutius d'ascensos. La taxa de març és una dècima superior a la registrada al febrer.


Aquest increment de l'ocupació en el comerç minorista es va deure al comportament de totes les maneres de distribució. En concret, les grans superfícies van augmentar les seves plantilles un 2,9% i les grans cadenes, un 3,3%, mentre que les petites cadenes i les empreses unilocalitzades van elevar la seva força laboral un 1,6% i un 0,8%, respectivament.


Per comunitats autònomes, l'ocupació en el comerç minorista es va incrementar en totes les regions. Balears i Comunitat Valenciana van registrar els majors increments, amb avanços del 3,7% i del 2,7%, respectivament.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH