divendres, 23 de agost de 2019

Dincat denuncia la "triple discriminació" que pateixen els discapacitats per accedir a una feina

|

Dincat2


La Federació Dincat, que agrupa 300 entitats que treballen pels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, ha denunciat que aquest col·lectiu pateix una "triple discriminació" a l'hora d'intentar accedir al mercat de treball.


En un comunicat, Dincat ha assenyalat "una oferta formativa prelaboral inadequada, un bloqueig de recursos d'inserció laboral i poques oportunitats d'ocupació" com les principals dificultats a què han de fer front les persones amb discapacitat intel·lectual per trobar una feina.


D'altra banda, Dincat ha considerat que els joves amb discapacitat intel·lectual compten amb una "formació insuficient" que els prepari per al món laboral un cop acabada l'etapa postobligatòria.


Ha afirmat que per a aquells joves sense l'ESO l'oferta formativa es concentra entre els 16 i els 21 anys perquè els Programes de Formació i Inserció (PFI) només es poden cursar durant aquest període, i ha assenyalat que només tres de cada deu discapacitats intel·lectuals té estudis de Secundària o PFI.


Ha retret que els alumnats amb el graduat de l'ESO i que volen seguir amb un cicle de grau mitjà o superior es troben amb una "formació no adaptada a les seves necessitats específiques", i la presidenta de Dincat, Rosa Cadenas, ha remarcat que la comunitat ha de preveure que puguin estar interessades en ofertes de formació.


Dincat també ha sostingut que els Centres Especials de Treball (CET) i els programes de treball amb suport a l'empresa ordinària "continuen afectats per les retallades dels últims anys en polítiques actives d'ocupació", i ha afirmat que només dos de cada deu discapacitats intel·lectuals treballa.


A més, ha afirmat que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen una oferta ocupacional "pràcticament inexistent", i Cadenas ha afirmat que són les famílies les que busquen la manera que estigui activa.


PETICIONS AL GOVERN


Per això, han demanat a la Conselleria d'Ensenyament que acceleri el desplegament dels Itineraris Formatius Específics (IFE) per a alumnes amb necessitats educatives especials entre els 16 i els 21 anys, que tenen una durada de quatre anys i inclouen continguts que permeten l'especialització.


També ha sol·licitat a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies que permeti fer noves contractacions en els CET i que es recuperin els recursos destinats a la inserció a l'empresa ordinària anterior a les retallades.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH