Telefónica guanya 776 milions en el primer trimestre de 2016

|

Telefonica


Telefónica va obtenir un benefici net de 776 milions d'euros en el primer trimestre del 2016, fet que suposa un 56,9% menys que els 1.802 milions d'euros que va guanyar en el mateix període de 2015, en què el resultat net es va veure afectat per un impacte positiu fiscal no recurrent.


En un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia destaca que excloent aquest impacte fiscal el benefici net dels tres primers mesos de 2016 s'incrementa un 26%.


Els ingressos de l'operadora es van situar en el primer trimestre en els 10.784.000 d'euros, fet que suposa un 6,6% menys en termes reportats, però que reflecteixen un creixement del 3,4% en termes orgànics respecte al mateix període del 2015 .


Per la seva banda, el benefici brut abans d'amortitzacions (Oibda) es va situar en els 3.376.000 d'euros, un 6,7% menys en termes reportats, però un 5,5% més en termes orgànics fruit de la materialització de sinèrgies i de la major eficiència en costos. D'aquesta manera, el marge d'Oibda es manté estable en el 31,3% en termes reportats, però puja sis dècimes al orgànics.


Telefónica explica que les variacions en termes reportats estan sobretot impactades pels tipus de canvi, que resten 16 punts percentuals a l'evolució dels ingressos i 14,8 punts percentuals a la del OIBDA, tot i que aquest impacte es neutralitza en termes de generació de caixa.


Per àrees geogràfiques, Espanya mostra una "clara recuperació" dels seus resultats, gràcies en gran mesura al fort creixement dels ingressos de Fusió (+ 26,2%), que generen ja més del 30% del negoci domèstic. Per la seva banda, tant el Brasil com Alemanya mostren "sòlides millores" de rendibilitat derivades de l'execució de sinergies i l'estratègia centrada en dades.


Així mateix, la companyia assenyala que les dades mòbils, que van créixer un 19,9% orgànic, han impulsat el creixement dels ingressos consolidats. En aquesta línia, els ingressos de connectivitat de banda ampla i els de serveis sobre connectivitat creixen a taxes superiors al 21% i 14%, respectivament, en termes orgànics.


El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha assenyalat que els resultats del primer trimestre reflecteixen "un enfortiment generalitzat del negoci" i ha subratllat que "és especialment destacable la volta al creixement de l'OIBDA a Espanya en el trimestre" que per primera vegada des de fa vuit anys creix simultàniament juntament amb els ingressos ".


Així mateix, Álvarez-Pallete ha remarcat que els resultats dels tres primers mesos de 2016 estan alineats amb les seves expectatives per al conjunt de l'any i permeten reiterar els objectius financers, així com el dividend de 0,75 € / acció per al 2016.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH