dissabte, 19 de setembre de 2020

Cinesa Diagonal Mar (Barcelona), el cinema més car de tot Espanya

|


El preu mitjà de l'entrada de cinema entre setmana és de 7 euros, xifra que augmenta fins als 7,27 euros els caps de setmana i festius. Un estudi de Facua revela a més que les sales més cares són a Barcelona, Gualadajara i Madrid.


Aquestes són algunes de les conclusions de l'estudi realitzat per Facua-Consumidors en Acció sobre els preus de 142 cinemes en les cinquanta capitals de província i les dues ciutats autònomes espanyoles.


Barcelona, Guadalajara, Madrid, Oviedo i la Corunya són les cinc capitals de província més cares a Espanya per anar al cinema durant el cap de setmana. El cinema més car és a Barcelona (Cinesa Diagonal Mar), amb l'entrada a 10 euros en cap de setmana, mentre que el més barat està a Santander (cinema Los Angeles), on costa 4,80 euros.


L'informe, realitzat durant el mes de febrer de 2016, reflecteix diferències de fins a un 122,2% entre el cinema més car i el més barat en els preus per al cap de setmana, mentre que la diferència arriba al 148% quan es compara l'entrada més costosa i la més econòmica durant la setmana.


En aquest sentit, Facua ha ressaltat que els preus s'han mantingut "estables" en l'últim any. De fet, en 2014, últim any de realització de l'estudi, el preu mitjà per acudir al cinema durant el cap de setmana era de 7, 22 euros (davant els 7,27 que costa el 2016, una diferència de 0,7%), mentre que fer-ho entre setmana costava 6,96 euros (davant els 7 euros de 2016, una variació de 0,6%) .


"Molts cinemes han incorporat a la seva oferta nous tipus de promocions o descomptes, tot i que en alguns casos segueixen estant condicionats a circumstàncies com acudir en grup o en determinats dies o sessions de la setmana", ha alertat.


Per això, l'associació ha reiterat la seva petició d'una tarifa plana a les distribuïdores cinematogràfiques i empreses d'exhibició que, al seu entendre, permetrà "una major afluència contínua" als cinemes.


Així, la mitjana de les entrades més cares en cap de setmana i festius s'ha localitzat a Barcelona (9,38 euros), seguida de Guadalajara (8,90 euros), Madrid (8,61 euros), Oviedo (8,55 euros) i la Corunya (8,50 euros).


Per contra, els preus mitjans més econòmics s'han detectat a Melilla (5,00 euros), Granada (5,50 euros), Huelva (5,75 euros), Almeria (6 euros), Cadis i Segòvia (aquestes dues últimes a 6,25 euros).


L'estudi també apunta a les promocions, bons i targetes de fidelitat dels cinemes, tot i que critica que la majoria dels casos analitzats només ofereixen aquests descomptes en dies laborables i "estan condicionats a qüestions com acudir en grup o en família o sessions específiques".


TARIFES ESPECIALS


La majoria dels cinemes analitzats compten amb tarifes especials per al Dia de l'Espectador, ja que tan sols 16 dels 142 cinemes enquestats no compten amb aquest tipus d'ofertes. El dia de la setmana triat per fer el descompte varia segons la ciutat, però els més habituals són dilluns, dijous i dimecres, que en alguns cinemes coincideixen amb la promoció 'Dimecres al Cine', mentre que altres compten amb les dues ofertes.


El preu mitjà per entrada del Dia de l'Espectador és de 4,95 euros. Les ciutats més cares en aquesta modalitat són Ourense (7,00 euros), Barcelona (6, 80 euros), la Corunya (6,70 euros) i Oviedo (6,75 euros). Les tarifes més econòmiques es troben a Càceres (3,50 euros), seguida de Salamanca (3,63 euros), Segòvia (3,75 euros), Huelva (3,80 euros) i Ciudad Real (3,90 euros).


Pel que fa a les sessions de matinada, el preu mitjà de les entrades en aquest horari se situa en 5,92 euros. L'associació considera "significatiu" que cada vegada més cinemes deixen d'oferir aquestes sessions: només 44 dels 142 cinemes enquestats conserven les sessions de matinada.


MATINALS I 3D


En la mateixa línia, les sessions matinals només estan disponibles en 43 dels 142 cinemes consultats en caps de setmana. El preu mitjà se situa en 5,18 euros. La ciutat més cara és Madrid, on la sessió costa de mitjana 7,90 euros i la més barata és Vitòria-Gasteiz, on costa una mitjana de 3,50 euros.


La majoria dels cinemes que formen part de l'estudi tenen sessions en 3D per a determinades pel·lícules en cartellera i alguns cinemes cobren un suplement a l'entrada per a aquestes sessions, mentre que altres mantenen el mateix preu però cobren pel lloguer de les ulleres especials necessàries per a aquest tipus de pel·lícules.


El preu mitjà per a les projeccions en 3D en dies feiners és de 7,55 euros (55 cèntims més que l'entrada normal), mentre que el preu per als caps de setmana és de 7,72 euros. Per al dia de l'espectador, l'entrada 3D costa 5,56 euros (un 12,3% més que els 4,95 euros de l'entrada normal).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH