divendres, 26 de febrer de 2021

Les inversions de l'ATLL que gestiona Acciona són un autèntic enigma

|


CatalunyaPress.- L'empresa ACCIONA, que gestiona Aigües Ter-Llobregat (ATLL), segueix sense tenir les contes clares. En la memòria dels comptes corresponent al 2014 --les del 2015 es presenten en el mes de juliol d'aquest any-- les inversions que havia de fer l'empresa madrilenya en millores d'estanqueïtat, estructures, a més de les adequacions tècniques i de seguretat, no concorden amb les dades facilitades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), com demostrarem amb les dades facilitades per les dues institucions.


Recordem que la inversió a realitzar en 10 anys ascendeix a la quantitat de 139.276.190 euros. ACCIONA porta ja 4 anys gestionant ATLL.


En els comptes presentats per ATLL --corresponents a 2014 i que ens han facilitat el sindicat CGT-- l'empresa reconeix que en els "exercicis 2014 i 2013 només s'ha pogut dur a terme 1.643.000 i 619.000 euros, respectivament, d'aquestes inversions , havent fixat en l'Oferta presentada pel Concessionari un import de 11,2 i 7,5 milions d'euros respectivament. El 31 de desembre de 2014, les inversions dutes a terme per la Societat ascendeix a 2.262.000 d'euros ".


Com es pot comprovar, les diferències econòmiques destinades a inversions s'allunyen de la compromeses per l'empresa ACCIONA. Aquest diari s'ha posat en contacte amb ATLL de Sant Joan Despí per conèixer les inversions realitzades en 2015 i perquè no s'ha complert el que "promès" en l'Oferta presentada pel Concessionari. Després de 24 hores, la resposta ha estat "que no ens poden facilitar aquestes dades i que truquem a l'ACA ".


Posats en contacte amb l'ACA, ens ha enviat un quadre, sense especificar els temps de realització dels projectes que teòricament s'han realitzat. Tampoc parla de les dates d'actuació dels següents. Pel que fa a l'enumeració dels mateixos, va del 3 al 8 i d'aquest al 15, i així successivament, faltant projectes .


Les dades d'execució de projectes que diu l'ACA que ja s'han realitzat i les xifres que facilita l'Agència Catalana de l'Aigua no es corresponen amb les facilitades en els seus comptes anuals de l'ATLL. Mentre que aquesta parla de a "2.262.000 d'euros", sense especificar les obres dutes a terme, l'ACA manifesta que l'executat fins ara és el projecte constructiu de rehabilitació del dipòsit de Masquefa, per un import de 1.685.000, euros . Però d'aquest projecte, segons consta en el de l'Ajuntament de Masquefa, el permís d'obres és del mes de maig del 2015.


Qui menteix? Què va invertir ja que en 2013 i 2014 l'ATLL? Per què menteix l'ACA? Com és possible que no es tingui les dates d'execució d'obres i projectes? Per què falten projectes? Les inversions segueixen sense estar clares en l'ATLL que gestiona ACCIONA, amb el beneplàcit i la poca fiscalització de l'ACA.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH