dissabte, 5 de desembre de 2020

El risc de suïcidi es multiplica per sis en malalts amb la Síndrome de Fatiga Crònica

|


CatalunyaPress.- Amb motiu del Dia Internacional de la Encefalomilietis Miàlgica/Síndrome de Fatiga Crònica (EM/SFC), celebrat el 12 de maig, s'ha fet públic el primer estudi espanyol sobre el risc de suïcidi, la desesperança i la depressió entre malalts d'aquestes malalties, impulsat pel psicòleg Juan José Jiménez Ortiz.


L'estudi, en què han participat 205 persones, revela que el nivell de risc de suïcidi, de depressió i de desesperació d'aquests malalts és molt més alt que a la resta de la població espanyola a causa, sobretot, de la falta d'atenció sanitària, entre altres raons.


En concret, revela que el risc de suïcidi en malalts d'EM / SFC és del 12,75%, quan en la població general és del 2,3%, és a dir, gairebé sis vegades superior. La depressió que s'ha trobat entre aquests malalts és d'un 57'25%, quan en la població general és del 4%; és a dir, 14 vegades superior. La desesperança en aquests malalts és del 66'85% (no hi ha cap estudi en població general).


El no tenir seguiment mèdic, la minva de la capacitat econòmica de la unitat familiar causada per la malaltia, la necessitat de recórrer a la família per fer front a les necessitats quotidianes i el sentir que el seu metge no ho escolta són alguns dels factors que incrementen el risc de suïcidi.


Finalment, l'autor proposa com a mesures preventives denunciar com incideix l'abandonament i / o desemparament general al malestar psicològic d'aquests malalts i organitzar activitats informatives i formatives als col·lectius sociofamiliar i mèdic-sanitari.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH