La Conselleria de Comín, demandada per prevaricació a l'Institut Iegra Tres Torres

|


L'Institut Iegra Tres Torres ha anunciat aquest dimecres l'inici dels tràmits per a la presentació d'una demanda per prevaricació contra el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i dos dels seus funcionàries. Paral·lelament, el Jutjat d'Instrucció nº 54 de Barcelona ha acceptat a tràmit la seva demanda contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per injúries i calúmnies.


Al maig del 2014 Clínica Iegra, SL va comprar a Clínica Tres Torres laboratori de reproducció assistida del doctor Santiago Dexeus, que estava operatiu en aquest centre sanitari de Barcelona i amb un contracte d'arrendament de cinc anys. La venda va ser formalitzada per l'empresa Clínica Tres Torres, titular del laboratori que venia realitzant la seva activitat amb absoluta normalitat.


Des de la compra del laboratori, Clínica Iegra atén requeriments per part del Departament de Salut de la Generalitat, molts d'ells de forma reiterada malgrat haver estat degudament emplenats i enviats per correu certificat, tenint ple coneixement l'Administració sanitària de l'activitat que desenvolupava Iegra .


El procediment administratiu de concessió de llicència, de manera inusual, es dilata en el temps amb nous requeriments que sol·liciten la documentació ja prèviament aportada, el que fa sospitar al propietari de Iegra, Dídac Sánchez, que "hi ha una clara animadversió insòlita contra el nou amo del laboratori".


Entre els requeriments, en paraules de Sánchez, figuren qüestions com ara "que no hi ha un telèfon d'emergències, un sistema antirobatori amb alarma, central d'alarmes i vigilant de seguretat, que es detallin els enviaments per missatgeria amb Medical Courier, que es aporti una factura de compra de l'any 2010 o que s'acrediti la qualificació del personal d'infermeria", quan aquestes i altres qüestions ja estaven acreditades i s'han complert sobradament, entre d'altres, pels serveis centrals que ofereix la Clínica Tres Torres als consultoris que lloguen espais dins de les seves instal·lacions i que estan actius des de fa anys.


ARGUMENTS


Les raons que esgrimeix Dídac Sánchez essencialment són dos. D'una banda, el fet que ell també és propietari de l'empresa Subrogalia, especialitzada i líder a Espanya en gestació subrogada, "una activitat que s'ha imposat entre les parelles que desitgen tenir fills davant la paràlisi actual dels processos d'adopció i que molesta al Departament de Salut, que no acaba d'entendre que és absolutament legal a Estats Units, Rússia oa Grècia, com un dels països que ha autoritzat aquesta pràctica a Europa", en paraules de Dídac Sánchez.


D'altra banda, l'animadversió s'estén, al seu parer, pel fet de la seva candidatura com a jove emprenedor a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona, "que trenca motlles i que sabem no agrada a la Generalitat ia altres poders fàctics", segons Sánchez. El mateix va remetre una carta explicativa al President de la Generalitat el passat mes d'abril sobre el cas, en què qüestiona la política del Govern de Catalunya en què, en comptes de facilitar als joves empresaris la creació d'empreses i incentivar el turisme sanitari, "es dedica amb arguments torticeros a allargar de manera innecessària els permisos administratius".


Es dóna la circumstància, a més, que en l'actualitat diverses clíniques de reproducció assistida estan operant a Barcelona en semblants circumstàncies amb els seus tràmits, però no obstant això en el cas de Iegra el Departament de Salut de la Generalitat està obrant de manera "clarament discriminatòria", segons Sánchez, a filtrar a determinats mitjans de comunicació informes que ni tan sols Iegra ha rebut oficialment.


Després de 18 mesos d'aportar la documentació requerida diverses vegades, pagar el lloguer de l'immoble més l'ús de quiròfan i d'un consultori, i contractar 14 persones, entre elles ginecòlegs i titulats en reproducció assistida, Iegra va decidir el passat 25 d'abril rescindir de manera anticipada l'arrendament i traspassar aquest laboratori a la Clínica Tres Torres, alhora que s'ha procedit a l'acomiadament de tota la plantilla, de 14 persones.


"És una llàstima que hàgim estat víctimes d'una obstrucció sistemàtica pròpia d'una administració que abusa de zel i que, en definitiva, no és dinàmica ni atén les necessitats reals de l'economia productiva que tant necessitem", afirma Dídac Sánchez.


"Resulta com a mínim curiós que un laboratori que gaudia de totes les llicències necessàries quan era propietat de Somdex, del Dr. Dexeus, deixi de tenir-les quan passa a ser propietat de Iegra, i que ara quan rescindimos el contracte les torni a tenir per a la clínica Tres Torres. Això demostra una clara prevaricació administrativa per part dels funcionaris i ens consta que han arribat a asseverar a empresaris del sector que mai ens donarien els permisos", conclou.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH