Foment del Treball retreu a la Generalitat la seva "falta de sensibilitat" cap a la indústria

|


Ramon Adell, vicepresident de Foment del Treball, ha retret que la proposta de pressupost de la Generalitat per a aquest any reflecteix una "falta de sensibilitat" del Govern cap a la indústria. Paral·lelament, ha assegurat que aquest sector és la base de qualsevol país avançat, doncs aporta riquesa i més i millor ocupació.


"Lamentem la manca d'acció de govern en política industrial i que s'hagi reflectit en els pressupostos", ha afirmat aquest dimecres Adell en una roda de premsa per presentar les conclusions de l' 'Industrial Meeting' organitzat per la patronal, i ha afegit que aquesta crítica es pot traslladar també al Govern central.


Ha constatat que els comptes de la Generalitat preveuen una partida de 34 milions d'euros al foment de la indústria, mentre que en anys en què la crisi era molt més acusada, com 2011 i 2012, aquesta partida rondava els 200 milions.


Adell ha assegurat que es requereix una gran complicitat entre el sector industrial i els governs, el que ha detallat que no significa només subvencions, sinó un entorn favorable i la consciència de la importància d'aquesta activitat: "La indústria no és només un sector a regular ia controlar, sinó un motor a estimular".


Ha assegurat que el desig de la patronal és que s'aprovin uns pressupostos per a aquest any i ha afegit que els agradaria "que dibuixessin una vocació molt més industrial".


El president de la Comissió d'Indústria de Foment del Treball, Josep Lluís Cabestany, ha concretat que la indústria i els serveis directament relacionats suposen el 44% del PIB i el 47% de l'ocupació de Catalunya, i ha afegit que aquests llocs de treball generalment tenen millors salaris i requereixen més formació que els que es creen en els serveis.


RECOMANACIONS


A partir de les aportacions dels empresaris que han participat en el primer Industrial Meeting, Foment del Treball ha elaborat un informe en què proposa recomanacions perquè la indústria de Catalunya millori la seva posició en el context global, entre les que destaca la incorporació de la innovació en tots els àmbits.


Posa com a exemple la necessitat de modernitzar la gestió dels recursos humans i de l'energia, i assenyala que la política indústria ha d'impulsar mesures d'acompanyament i modernitzar el marc regulador per impulsar una indústria generadora d'alt valor afegit.


Pel que fa a l'energia, l'informe assenyala que cal que el marc energètic sigui modern i previsible en el llarg termini i que la política energètica tingui molt present al sector industrial, ja que les empreses industrials han passat de considerar l'energia com a variable fixa a integrar-la com a factor d'eficiència i de gestió, dins d'un entorn regulador "erràtic, insegur i arbitrari".


Pel que fa a la innovació, els empresaris indiquen que és vital la col·laboració publicoprivada i molt especialment la simplificació de la regulació i el desplegament de les infraestructures adequades.


Sobre la internacionalització, es recomana una millor governança industrial per part de totes les institucions europees i, respecte a les relacions laborals, s'insisteix en la negociació col·lectiva i els acords com a instruments per aconseguir la màxima flexibilitat possible.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH