divendres, 22 de octubre de 2021

Els presidents de les Col·lectivitats de Regants visiten les instal·lacions d’Aigües Segarra-Garrigues

|


Garrigues


Els presidents de les Col·lectivitats de Regants han visitat aquesta setmana les installacions d’Aigües Segarra-Garrigues, coincidint amb la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible. Concretament, han estat a la sala de control de l’empresa, per poder conèixer-ne el funcionament i la repercussió mediambiental que comporta comptar amb un espai d’aquest tipus.


Els presidents de les Col·lectivitats de Regants han sigut testimonis de com aquest sistema contribueix en l’eficiència del reg, ja que totes les dades que facilita permeten al regant ajustar el consum d’aigua amb l’objectiu de proporcionar l’aigua que necessita en cada moment el cultiu.


A més a més, tal i com afirma Carme Bernat, Responsable de Medi Ambient d’Aigües Segarra-Garrigues, “els presidents de les Ccol·lectivitats de regants han transmès tota la informació que se’ls proporcionarà durant la jornada als regants, a banda dels comunicats que efectuem regularment des de la companyia”.


En definitiva, la xarxa de control contribueix en la preservació del medi ambient ja que permet prendre decisions de manera efectiva i evitar, així, el malbaratament d’aigua.


Aigües Segarra-Garrigues es suma a la iniciativa de promoure la sostenibilitat ja que les empreses del sector tenen la necessitat d’oferir un servei sostenible més enllà de la normativa. És per aquest motiu que l’aigua que s’empra per regar a la zona del Segarra-Garrigues és la justa i necessària a totes les 70.000 ha de les comarques de Lleida. Bernat afegeix que “a ASG volem seguir protegint, promovent i restaurant l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres i, per descomptat, gestionar els boscos de manera sostenible per combatre la desertificació. Aturar i revertir la degradació del sòl és una prioritat per fer front a la pèrdua de la diversitat”.


Aigües Segarra-Garrigues compleix els objectius que es plantegen durant la setmana del desenvolupament sostenible. Sobretot, gràcies als cultius de regadiu, s’assoleix una seguretat alimentària i la millora de la nutrició, així com també la promoció de l’agricultura ecològica. La Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible (ESDW, per les seves inicials en anglès) es celebra anualment, entre el 30 de maig i el 5 de juny, per donar visibilitat a projectes, activitats i esdeveniments que promouen el desenvolupament sostenible.


SOBRE ASG


Aigües del Segarra Garrigues, S.A. (ASG) és l’empresa privada que té l’encàrrec d’executar les obres de concentració parcellària, i de redactar els projectes, executar, explotar i mantenir la xarxa de distribució del regadiu del Sistema Segarra-Garrigues.El Sistema Segarra-Garrigues és el projecte hidràulic més important dut a terme a Catalunya que està convertint una gran part dels actuals cultius de secà de la província de Lleida en cultius de regadiu. La seva construcció permet regar 70.000 noves hectàrees de les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Segarra, la Noguera, les Garrigues i el Segrià, amb una llarga tradició agrícola, en molta part de secà, on habiten més de 350.000 persones, a partir de l’increment de la capacitat de regulació del riu Segre proporcionat per l’embassament de Rialb i pel futur embassament de l’Albagés. 

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH