La meitat dels nens espanyols tenen por patir violència a l'escola

|

nens març


Un estudi de l'oenagé Educo revela que la meitat dels nens a Espanya tem patir violència a l'escola. En primera posició, els nens situarien el carrer com l'espai done hi ha més risc de patir violència. En tercera, els més petits senten que estan exposats a la violència quan accedeixen a Internet.


L'informe ha revelat dades preocupants. El que sempre s'ha considerat el lloc de protecció per excel·lència, l'escola, s'ha posat en qüestió després que el 48% dels entrevistats diguessin que senten un elevat risc de patir violència a l'escola. una xifra superior a la mitjana de països desenvolupats que la situa en un 47%. En canvi, als països en vies de desenvolupament, curiosament, les dades baixen lleugerament i se situen en un 41%.


Aquestes dades formen part d'un estudi representatiu a més de 500 nens espanyols d'entre 10 i 12 anys que ha elaborat Educo. L'informe 'Hi havia una veu' detalla dades sobre el que els nens opinen en referència a la violència. Entenent per violència qualsevol forma de maltractament físic i psicològic incloent l'abús sexual, assetjament escolar o altres tipus d'assetjament i discriminació.


"Creiem que aquestes xifres han d'obrir un debat sobre que està fallant en el nostre sistema, els nens i nenes han de sentir en assegurances en els espais públics i sobretot en un espai tan important i tan rellevant per a la seva vida com és l'escola", explica Miriam Torán, coordinadora de l'estudi.


Una altra dada reveladora de l'informe és que el 13% dels nens enquestats relacionen la violència amb la pobresa. És a dir, associen la violència a situacions de desemparament, crisi econòmica com ara que els seus pares no puguin pagar la hipoteca, el lloguer o que no arribin a final de mes.


Quant a la possibles causes dels actes violents, el 65% dels nens creu que la violència és conseqüència de la maldat dels adults. Un 33% opina que el maltractament és una forma de càstig per alguna cosa que han fet o que les persones adultes creuen que han fet. Un 34% creu que les persones adultes maltractadores també van ser víctimes i que és el motiu pel qual reprodueixen la violència.


Davant d'aquestes dades i davant la nova campanya electoral que comença ara, Educo torna a reclamar als grups polítics que la infància estigui present tant en la campanya com en la pròxima legislatura. Des Educo "reclamem més inversió en infància, a través d'un pacte d'estat, una llei integral de protecció contra la violència en la infància i un pacte per l'educació que garanteixi la qualitat, la inclusió i l'equitat en un entorn segur".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH