dimecres, 8 de abril de 2020

Creada l'Associació Mundial d'Operadors Econòmics Autoritzats (OEA) al SIL 2016

|

SIL


El Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció (SIL 2016) ha estat aquest dimecres l'escenari de la creació de l'Associació Mundial d'Operadors Econòmics Autoritzats (OEA), una figura de col·laboració publicoprivada que minimitza els riscos i permet agilitzar el flux de les mercaderies en les duanes. Són una eina més perquè no es perdi el control i compliment dels estàndards del comerç internacional.


Antonio Llobet, president del Consell General de Duanes d'Espanya, assumirà el lideratge de l'Associació Mundial d'OEA. L'acte de creació de l'Associació Mundial d'OEA ha comptat amb l'assistència de Jordi Cornet, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL, així com dels cònsols generals d'Argentina (Alejandro I. Alonso ); República Dominicana (Adrià Rafael); Costa Rica (Juan Enrique Juncà); Perú (Franca Lorella Deza) i Uruguai (Noelia Martínez), i la col·laboradora d'Afers Econòmics de Mèxic, Sylvia Pederzini, a més del mateix Antonio Llobet.


CORREUS I COLDWAY, PREMIS SIL ICIL A LA MILLOR INNOVACIÓ


CorreosPaq (Correus) i Alcatherm Roll (Coldway) han rebut el premi SIL ICIL a la millor innovació presentada al SIL 2016. El jurat estava format per: Ignasi Sayol, president del Patronat de la Fundació ICIL; Blanca Sorigué, directora general del SIL; Ricardo Ochoa de Aspuru, director de Cadena de Subministrament; Isabel Rodrigo, directora de Logística Professional; Ricardo J. Hernández, editor d'Quaderns de Logística; Aitor Vieco, director d'El Vigia; Manel Cardona, director general Grup Editorial Men-Car; Ramon Santalucía, delegat Catalunya de Valenmar-Veintepies.com; Elena García, responsable redacció Catalunya de Grup Diari Editorial; Carmina Lafuente, directora de Manutenció & Emmagatzematge; Tomàs Abascal, director de Handling & Storage; Eva Mármol, delegada Catalunya de Transport XXI; Judith Contel, editora de Got Càrrega; i Lli Hernández Rué, editor de Mercat Industrial.es.


Javier Escruela, sotsdirector d'innovació de Correus, ha rebut el premi SIL ICIL a la millor innovació per CorreosPaq, un nou servei que permet enviar i recollir paquets a qualsevol lloc, les 24 hores del dia. Hi ha dos tipus: HomePaq, d'ús privat, situat en àrees d'accés restringit i que permeten l'enviament i la recepció de paqueteria; i CityPaq, d'ús públic, instal·lat en llocs concorreguts com gasolineres, estacions de metro o tren i habilitats per a la recepció de paqueteria.


Per la seva banda, Laurent Rigaud, president de Coldway, ha rebut el premi SIL ICIL a la millor innovació per Alcatherm Roll, una tecnologia que utilitza un procés termoquímic ecològic, fos sobre una reacció química que permet una refrigeració potent, instantània i autònoma.


Coldway ha estès la seva gamma de contenidors mòbils al Alcatherm Roll range. Inclou contenidors mòbils (de 350-1300 L) per respondre a la comanda creixent del mercat de la logística per a un bon domini de la cadena de fred, optimització dels fluxos logístics i reducció dels costos d'explotació.


El Alcatherm Roll genera fred regulat i controlat de manera autònoma (48 hores) i independentment de les condicions externes. L'usuari pot saber quina és la temperatura interior a partir del sistema de seguiment incorporat.


EL NOU CONVENI SOLES, PROTAGONISTA AL CONGRÉS ALACAT


El XXXIII congrés ALACAT, dins del SIL, que reuneix els principals agents i actors del comerç mundial a Amèrica Llatina i el Carib, centra la seva jornada d'avui al sector marítim i portuari. En aquest sentit, el debat s'ha centrat en la modificació del conveni SOLAS, és a dir, de l'obligació de disposar del pes verificat per l'embarcament de contenidors plens.


El pròxim 1 de juliol entra en vigor l'obligació de declarar un pes efectuat a embarcar contenidors. Potser la norma hagi estat dictada sense tenir en compte la complexitat que implica la seva posada en marxa, tant en els aspectes pràctics d'obtenció d'un pes verificat, com en la comunicació en temps i forma a les companyies navilieres.


Per això, al congrés ALACAT es tracta com a complir el conveni SOLAS de la manera més eficient, evitant demores en la gestió i aclarir les responsabilitats dels intervinents en els embarcaments. Participen en la sessió: Joaquim Coello, president de ANESCO, Associació Espanyola d'Empreses Estibadores i Consignatàries de Vaixells; José Luis García Mena, sotsdirector general adjunt de la Direcció General de la Marina Mercant d'Espanya; Robert Keen, president del logística Transport Institute de FIATA, l'Associació Internacional de Transitaris; Albert Oñate, director de China Shipping Agency (Spain); Jordi Espín, director de TRANSPRIME, Associació Espanyola de Carregadors; i Xavier Lluch, de Logistics Consultants, que ha moderat aquest interessant debat.


Aquesta tarda tindran lloc dos sessions que analitzaran els reptes de les navilieres enfront de les cadenes globals de valor i el transport de la càrrega aèria al món.


EL CERCLE LOGÍSTIC DEL SIL POTÈNCIA DELS NEGOCIS


Avui s'ha celebrat una nova convocatòria dels Speed Dating i els Networking Lunch del Cercle Logístic, que es desenvolupen diàriament al SIL 2016. Posen en contacte a les empreses participants amb més de mig centenar de directors de logística dels sectors farmacèutic, sanitari, químic, de l'alimentació i el gran consum, l'automoció, el tèxtil, l'e-commerce, etc.


Entre les empreses més destacades que han participat: AB Mauri Spain, Amazon, Antares Il·luminació, Bacardí Espanya, Bonduelle Ibèrica, Camper, Cargill, Coca-Cola Iberian Partners, Comercial Gall, Condis Supermercats, Copesco i Sefrisa, Cosmewax, Dofí Ultracongelados, El Corte Inglés, Ercros, Establiments Miró, Europastry, Fluidra, GB Foods, Grupoinox-Acerinox, Henkel Ibèrica, Tous, Kia Motors Iberia, Media Saturn Espanya, Nestlé España, Nissan, Vogel 's Products Ibèrica o Unilever.


UN SALÓ MOLT PROFESSIONAL I DE RENDIBILITAT PROVADA


La jornada d'avui ha estat molt propícia per als negocis i els contactes amb una gran assistència de visitants, que han abarrotat els passadissos del saló. Una empresa que va participar l'any passat a la sala i que aquest any ha repetit és Arcese.


José Luis Iranzo, CEO d'Arcese Espanya, ha explicat que "el SIL és l'aparador ideal per donar visibilitat a tota l'estratègia de present i de futur del grup Arcese a Espanya. Aquest any, entre moltes altres coses, estem presentant el nostre nou servei de transport diari amb Itàlia, l'estrena de la línia intermodal Bettembourg-Le Boulou, que amplia el nostre network a Europa, i la inauguració de les noves instal·lacions de Madrid, que ens permetrà millorar les connexions i els serveis als nostres clients a la zona centre, oferint solucions eficients i amb un alt valor afegit per a qualsevol dels seus productes". Iranzo també ha volgut recordar que "Arcese té connexió amb tots els països europeus des d'Espanya, fet que està sent molt valorat pels nombrosos carregadors amb els quals hem contactat al SIL".


L'empresa de transport internacional Nou Transport, que actualment es troba en expansió, participa per primera vegada al SIL i es mostra molt satisfeta de l'experiència pel nivell i la quantitat de contactes realitzats. Xavier Baptista, director comercial de Nou Transport, ha comentat que "hem vingut per donar-nos a conèixer, comunicar que hem canviat la marca i la nostra estratègia comercial. Estic molt satisfet i sorprès de la quantitat de visitants que hem tingut i que han visitat el saló".


Eurobalear de Transports ha tornat al SIL després de 4 edicions d'absència. Germán Berbel, director comercial d'Eurobalear de Transports ha explicat que "hem tornat per celebrar el nostre 30 aniversari i seguir presentant el nostre servei diari a les 3 illes Balears i d'Eivissa a Formentera amb un trànsit de 24 hores. El nostre lema és 30 anys complint que reflecteix la nostra vocació de servei ". Berbel ha afegit que "el SIL és la plataforma adequada i el medi on es congrega tot el sector del transport, així com clients en recerca de serveis com els que oferim".


Una empresa que ha participat en les tres últimes edicions del saló i que aquest any repeteix és Slimstock. Edt Goris, director general d'Slimstock Espanya, ha explicat que "el nostre ferm compromís de difondre coneixement i experiència dins l'àmbit de la previsió de la demanda i optimització d'inventaris, fan que un any més estiguem presents en Saló Internacional de la Logística. En aquesta ocasió vam participar a la taula rodona d'experts "Experiència d'Empreses en el Control de Big Data a Logística" i vam realitzar les ponències "Consells pràctics per optimitzar l'estoc en comerç electrònic" i "Claus per a millorar la qualitat de l'estoc de la seva empresa "al SIL Smart & Innovation".


JORNADA DE INTENSA ACTIVITAT


El SIL 2016 torna a ser l'escenari de nombrosos actes d'empreses. Aquest matí s'han celebrat els còctels del Port de Barcelona, DSV, M.Soft Worldwide, Tecsidel Sistemes Logístics i Eurobalear de transports.


Igualment, PIMEC Logística, Crown Lift Trucks o Merlin Properties han aprofitat la jornada d'avui per realitzar trobades amb els mitjans de comunicació.


Entre les moltíssimes presentacions que s'han realitzat dins del saló cal destacar la del projecte Synchro-net. Finançat per la Comissió Europea, programa Horitzó 2020, constituirà la base d'una xarxa europea d'informació per a desenvolupar eines IT per a cadenes intermodals de manera àgil i sostenible.


En aquesta plataforma es sincronitzaran diversos modes de transport: carretera, ferrocarril, marítim. La part més innovadora del projecte és considerar de forma simultània velocitat, estalvis i risc per a reduir consums de combustible i emissions. Això evitarà retards innecessaris i riscos en la cadena de subministrament.


PLE ABSOLUT DEL CONGRÉS INTERNACIONAL DEL SIL


Les diferents sessions del 19è Congrés Internacional del SIL també han registrat un ple absolut d'assistents. S'han presentat diferents casos d'èxit de destacades empreses internacionals, en sessions dedicades al gran consum i alimentació, smart logistics, i-commerce i automòbil.


L'FLO PRESENTA EL SEU POTENCIAL AL SIL 2016


Representat per la Força Logística Operativa (FLO), l'Exèrcit de Terra (ET) participa a la 18a edició del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció per donar a conèixer els procediments i mitjans humans i materials amb els que l'ET dóna suport a les seves unitats en el desenvolupament de les missions que porta a terme al Líban, Mali, República Centreafricana, Turquia o l'Iraq.


A més, en aquest espai dedicat a la logística militar, personal especialitzat informa eventuals licitadors sobre el procediment de contractació per a ser proveïdor de l'ET. Els assistents poden conèixer de primera mà elements de sanitat, com un quiròfan de campanya -per cirurgia primària i de control de danys en zona d'operacions-; una estació de triatge, per classificació de pacients en situació de múltiples víctimes; o una unitat de telemedicina per a atenció facultativa a distància. També s'exposa el més recent equip individual i de combat que fan servir els militars espanyols, així com les seves racions d'alimentació en campanya.


Per no oblidar que els vehicles necessiten el seu propi proveïment, s'ha desplegat una estació de subministrament de carburant, capaç d'emmagatzemar i subministrar 50.000 litres de combustible. L'empresa Würth, actual proveïdora de l'ET, disposa d'un espai per mostrar el material que per contracte subministra actualment a les unitats militars.


Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta, ministra de la Presidència i portaveu del Govern d'Espanya, clausura aquest dijous el SIL 2016.


La vicepresidenta del Govern, ministra de la Presidència i portaveu del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, visitarà demà dijous 9 de juny, a les 12.15 h al palau 8 del recinte de Montjuïc - Fira de Barcelona. A continuació, clausurarà el Saló i el congrés ALACAT de la Federació d'Associacions Nacionals d'Agents de Càrrega i Operadors Logístics Internacionals d'Amèrica Llatina i el Carib.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH