32.224 catalans faran la selectivitat els dies 14, 15 i 16 de juny

|

Selectivitat


Un total de 32.224 estudiants s'han matriculat aquest any per a les proves d'accés a la universitat (PAU) que tindran lloc els propers 14, 15 i 16 de juny. Així ho ha informat aquest divendres la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat.


Del total de matriculats, 26.161 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs escolar el Batxillerat, 2.672 són estudiants amb matrícula lliure --procedents de Batxillerat d'altres anys o sense Pau--, i 2.814 procedeixen de cicles formatius de grau superior que s'examinen d'alguna assignatura en la fase específica, que podran consultar els resultats el 29 de juny per Internet.


Hi haurà 152 tribunals ubicats en seus universitàries i alguns centres de Secundària, distribuïts en 18 poblacions: Barcelona, Vic, Bellaterra, Sabadell, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Mataró, Canet de Mar (Barcelona), Girona, Olot, Figueres (Girona), Lleida, La Seu d'Urgell (Lleida), Tarragona, Reus i Tortosa (Tarragona).


La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, ha remarcat que de cara a 2017 l'acord vigent en el sistema universitari català és de "continuïtat, mantenir el sistema vigent aquest any", malgrat que el Ministeri d'Educació vol implantar la nova 'revàlida'.


Jou ha assegurat que de cara a 2018 el CIC vol renovar les PAU mantenint el seu vincle amb el procés de preinscripció que és el que assegura "ordenar als estudiants de manera global i anònima fet que contribueix a donar-li prestigi, ja que és un model que garanteix l'accés en igualtat de condicions".


EXÀMENS


Les PAU es divideixen en dues fases: la fase original, que és obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d'estudiants.


En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes --Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la Filosofia-- i una matèria de modalitat.


Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de Batxillerat -que té un valor de 60% - i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU --un 40%, si la qualificació d'aquesta fase és com a mínim de 4-- hauran superat les PAU i, per tant, tindran accés a la universitat.


En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de Batxillerat com els procedents de cicles formatius de grau superior, els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat.


Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que es volen cursar, es calcula la nota d'admissió fins als 14 punts.


Per primera vegada, el tribunal ordinari específic (TOE), en el qual s'examina l'alumnat que en Batxillerat ha seguit un pla individualitzat vinculat al trastorn d'aprenentatge de dislèxia, s'habilitarà en seus descentralitzades per acollir un total de 324 alumnes.


Coincidint amb les PAU, 1.070 alumnes procedents de matrícula lliure --Bachillerato anterior a 2016-- i de graus formatius de grau superior realitzaran la prova d'aptitud personal --una prova de Llengua catalana i una altra de castellana-- per accedir als graus en Educació Infantil i Primària.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH