dilluns, 6 de juliol de 2020

El PP impugna el pla turístic de Colau perquè "frena inversions i no impedeix les molèsties"

|

AF 4


El president del Grup Popular en l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha explicat que el seu partit ha impugnat el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments turístics (PEUAT) perquè considera que frena inversions i no impedeix les molèsties als veïns.


En aquest sentit, Alberto Fernández planteja una esmena a la totalitat del PEUAT i demana la seva retirada, i també reclama la retirada immediata de la moratòria indiscriminada d’allotjaments turístics per tal de redactar un pla consensuat amb la majoria de les forces polítiques de l’Ajuntament i amb les parts afectades.


Alberto Fernández ha assenyalat que el Govern Municipal fa una "diagnosi errònia" de la gestió turística ja que centra el problema en els establiments turístics, "obviant que el veritable problema de convivència està en les grans concentracions de turistes en punts emblemàtics com el barri Gòtic o la Sagrada Família i en el turisme incívic que no respecte les normes". 


Per aquest motiu proposa augmentar la presència de la Guàrdia Urbana en les zones més turístiques "en comptes de penalitzar als establiments turístics i tota la activitat econòmica relacionada que suposen 120.000 llocs de treball a Barcelona representant el 14% del PIB de la ciutat".


Tanmateix, segons ell, la proposta del Govern tampoc resol els "problemes de convivència" que originen els habitatges d’ús turístic perquè "només contempla vetar el creixement d’habitatges d’ús turístic en tota la ciutat en comptes d’impulsar un pla d’inspeccions eficaç que actuï contra aquells habitatges i apartaments turístics illegals i aquells que, sent regulars, generen molèsties als veïns".


D’altra banda, Alberto Fernández ha denunciat que "Ada Colau promou eines urbanístiques al voltant dels allotjaments turístics que podrien ser illegals i ho vol fer des del nyap administratiu i des de la precipitació política per justificar el seu discurs i no pas per garantir la convivència als barris".


En aquest sentit, el portaveu-adjunt Xavier Mulleras ha demanat explicacions per la tramitació del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics ja que també "podria haver possibles irregularitats" a l’hora de tramitar-ho per Comissió de Govern en comptes de buscar el màxim consens amb la resta de grups municipals en la Comissió d’Urbanisme, més quan és un tema que no hauria de rebre el tracte de Pla Especial sinó de Modificació del Pla General Metropolità ja que modificaria els usos del sòl, el que faria obligada la seva tramitació per Comissió d’Hàbitat Urbà. 


Per Mulleras també "podria ser jurídicament dubtós que no es permetin les obres de gran rehabilitació en establiments turístics i el fet que es prohibeixi una activitat econòmica a tota la ciutat", ja que no estarien justificades les raons d’interès general i infringiria la Directiva comunitària de serveis.


Finalment, Xavier Mulleras ha demanat en les seves allegacions un informe de la repercussió econòmica que tindria aquest pla per a la ciutat i ha reiterat la necessitat de que Barcelona ingressi el 100% de l’impost turístic que suposa 20 milions d’euros anuals i dels que la ciutat només rep 8 milions, el 40%.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH