Aprovada l'ampliació del protocol d'abusos sexuals, basat en la prevenció

|


escola


La Generalitat ha aprovat aquest dimarts l'ampliació del protocol d'actuació de prevenció, detecció, notificació, derivació i coordinació de les situacions de maltractament infantil i adolescent i abusos en l'àmbit educatiu que "subratlla" el vessant preventiva.


En roda de premsa després del Consell Executiu, la portaveu del Govern, Neus Munté, ha afirmat que la revisió es deu al temps transcorregut del text, signat entre les conselleries d'Ensenyament i Benestar Social i Família --actual Treball, Afers Socials i Famílies - el 2012, i dels "últims casos" succeïts, que aconsellaven substituir-lo per un nou marc d'actuació.


La Generalitat ha considerat que els centres educatius són un "espai clau" on realitzar una tasca preventiva i de detecció de les situacions de risc per a nens i adolescents i dels possibles maltractaments que es puguin produir.


Ensenyament i Treball, Afers Socials i Famílies estableixen uns mecanismes de derivació i de coordinació i uns circuits administratius i tècnics àgils entre l'àmbit educatiu i el de protecció de menors, en la detecció i notificació de situacions de maltractament o abús sexual, així com establir uns circuits de derivació que s'han d'activar per a la protecció efectiva.


El protocol inclou novetats en la clarificació i ampliació de l'àmbit sobre el qual recau i en la introducció d'elements preventius per treballar amb menors en l'àmbit escolar.


La revisió inclou la integració de la globalitat de la intervenció relativa als maltractaments a menors i no només aquella que produeix una situació de desprotecció, i el protocol recau en qualsevol de les formes de maltractament, ja sigui físic, sexual, psíquic o emocional, en l'àmbit familiar o institucional i sigui produït per un adult o un altre menor.


El protocol persegueix prevenir des dels centres educatius l'abús sexual o altres formes de maltractament; detectar les situacions d'abús sexual o maltractament; assegurar les funcions d'atenció i protecció als menors; garantir la comunicació i notificació de possibles maltractaments; possibilitar l'activació de recursos; millorar la derivació i coordinació entre les diferents institucions, i garantir el dret dels menors a rebre l'atenció i protecció que requereixi.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH