L'equip d'Ada Colau es carrega a una ONG catalana i adjudica a Sacyr i ACS l'atenció domiciliària

|

Torrens


Els companys del govern municipal de l'alcaldessa Colau, no encerten perquè no saben. El recent concurs d'atenció domiciliària de Barcelona no ha estat exempt de problemes per com s'ha portat i també per qui han estat "els agraciats", que com no podia ser d'una altra manera "socialdemòcrata" són dos grans empreses espanyoles i espanyolistes: Sacyr i ACS.


Com ara tots sabem Valoriza i Clece respectivament són les filials que s'han portat el concurs en detriment d'una esforçada ONG a la qual no ha servit de res el seu treball social d'anys, perquè a l'Alcaldessa dels desnonaments aquest "petit detall" li porta al pairo, especialment, perquè va deixar l'assumpte en mans d'un personatge d'Iniciativa anomenat Lluís Torrens els interessos professionals no són els més adequats per a aquest tipus de concursos.


Per si això fos poc argument, a mesura que aquest diari ha aprofundit en el tema, es van coneixent detalls incomprensibles que entenem que els barcelonins han de saber. Per exemple: l'empresa Clece, que va néixer com a empresa de neteja -camp que segueix desenvolupant encara- ha tingut greus problemes amb les seves treballadores pel baix salari que perceben les mateixes i en aquests dies es parla, fins i tot, d'una possible vaga per motius relacionats amb les relacions laborals.


Les dues empreses de serveis agraciades pel concurs es faran càrrec de dues de les quatre zones que es licitaven. I tal com els assenyalàvem, aquesta decisió ha deixat fora a la que fins ara prestava aquest servei, l'ONG Associació de Benestar i Desenvolupament, ABD, organització molt especialitzada en donar resposta ràpida a situacions de vulnerabilitat social.


La valoració de les propostes, per part del Govern Colau, ha primat més la part econòmica que la tècnica, curiosa situació en un ajuntament que diu vetllar per les persones. Els experts que entenen d'aquest tipus de concurs públics han destacat a CatalunyaPress que no entenen que es primi més la part econòmica que la tècnica ja que aquest tipus de serveis municipals haurien prestar les entitats socials que estan més a prop de la problemàtica i tenen un major coneixement de les mateixes, i no les grans empreses que només miren el dividend dels seus accionistes i no l'interès públic. Per si això fos poc, és incomprensible que una ONG catalana sigui desplaçada d'un concurs públic per dues grans empreses amb seu a Madrid perquè qui presideix el concurs és "un vell conegut" de la política catalana especialista en càrrecs públics ben remunerats de la mà d'un partit, que se suposa és hereu directe del PSUC i que ara es diu Iniciativa.


QUI ÉS LLUIS TORRENS?


El més greu de l'assumpte és que l'àrea responsable de tan desgraciada decisió és competència de la molt sobrada Laia Ortiz, segona tinent d'alcalde per ICV i persona de màxima confiança d'Ada Colau, i l'executor directe del concurs és la seva mà dreta i Director de planificació i Innovació de l'àrea de Drets Socials, Lluís Torrens, el lema que hem recollit del seu compte de Linkedin és: "la meva feina és acabar amb la pobresa a Barcelona", tota una declaració de principis que a la pràctica s'ha traduït en fulminar a una ONG que precisament lluita per eradicar aquesta xacra social a la ciutat. Una baralla desigual en la que per descomptat no participen ni se'ls espera Sacyr i l'ACS de Florentino Pérez.


Lluís Torrens, militant d'ICV, té un ampli recorregut en l'Administració i la docència. Ha estat gerent de l'ajuntament de Molins, professor a IESE Business School, Director de Serveis, director d'Interior, Relac Institucionals i Participació a la Generalitat de Catalunya. Un brillant currículum que ensenya orgullós a les xarxes socials on sí omet tot el relacionat amb la seva etapa al Departament de Salut, com a adjunt a la Secretària General Marta Segura coneguda en el sector com "la piadosa" en una Conselleria de Salut a la qual estava al capdavant Marina Geli, mentre Carles Manté, el seu valgut sociovergent feia i desfeia al seu antull com després hem sabut pel cas Innova, pel que ara està imputat.


A la seva sortida del departament, Lluís Torrens va tornar a la docència i, al costat de Marta Segura, van constituir una empresa denominada Learning by Doing SL, l'objectiu social és la consultoria en innovació estratègica i operativa per a administracions públiques. Plans de racionalització i eficiència que va compatibilitzar amb la seva faceta docent. Les causes benèfiques que li importen a Learning, com es pot comprovar fàcilment, són els negocis que els seus socis poden arribar a aconseguir dels contractes que rebin. Una dada que ha sabut amagar a la seva cap Laia Ortiz i que demostra que estem davant d'un nou cas de camuflatge laboral, el millor representant en aquesta etapa Colau és l'inefable ex convergent Joan Pinyol, que ha consagrat tota la seva estratègia en enemistar a les grans empreses catalanes amb l'entitat metropolitana com si es tractés d'un líder antisistema i milités a la CUP.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH