Espanya pagarà més com a soci de la UE per la sortida del Regne Unit

|


Europa espanya 1


Un soci menys exigirà una revisió de la contribució que cada soci de la UE paga. Espanya ha d'elevar a uns 906 milions d'euros la seva aportació com a soci de la Unió Europea després de la sortida del Regne Unit del club comunitari, segons els càlculs elaborats pel institut alemany Ifo.


L'estudi d'Ifo, anomenat 'Costos i beneficis d'una sortida del Regne Unit de la Unió Europea', ha estat difós a primera hora d'aquest divendres, després de l'anunci dels resultats de la consulta sobre el 'Brexit'.


En ell, s'aprecia que Espanya serà el quart país que més haurà d'elevar la seva contribució a la Unió Europea després de la marxa de Regne Unit. Alemanya, amb 2.503 milions, es pot veure abocat a realitzar el major increment en l'aportació, davant dels 1.871 milions de França i els 1.384 milions d'Itàlia.


L'informe d'Ifo també indica que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea pot tenir un cost equivalent a entre el 0,6% i el 3% del PIB britànic en funció del grau de desconnexió final.


En analitzar l'impacte sobre el PIB, Ifo adverteix que l'impacte final dependrà de si el Regne Unit opta per una "sortida suau" o, el que és més improbable, es decanti per una solució abrupta i un "aïllament" dels seus antics socis .


L'institut alemany preveu a més un escenari addicional amb previsions més pessimistes. "Si es tenen en compte els efectes dinàmics que contemplen l'impacte de la integració en inversions i innovació, el cost (mesurat en relació amb el PIB) pot elevar a entre el 2 % i el 14% ", afirma.


Entre els elements positius de l' 'Brexit' per a l'economia britànica, Ifo cita un estalvi fiscal equivalent com a màxim al 0,5% del PIB, el que no evitaria que els costos fossin "dràsticament superiors" als beneficis.


Si es produís a més un hipotètic retorn de tots els emigrants de la Unió Europea instal·lats al Regne Unit als seus respectius països, els ingressos per càpita dels britànics es reduiran entre el 2% i el 5%.


Ifo també adverteix de l'efecte del Brexit sobre els britànics residents en altres països, especialment a Espanya i Portugal. Si es produeix la sortida de la Unió Europea, aquests ciutadans perdran el seu accés automàtic als sistemes de protecció social.


"Previsiblement, necessitaran rebre pagaments per transferència des del Regne Unit per cobrir les seves drets socials, el que generarà costos addicionals", afirma.


L'informe també identifica Irlanda, Malta i Luxemburg com els països de la UE més afectats pel Brexit, per la seva exposició a l'economia britànica. El cost per a aquests països de la marxa del Regne Unit pot ser similar al que pateixin, en termes de percentatge sobre el PIB, les illes britàniques.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH