El Govern autoritza Catalunya a refinançar deute per 5.107 milions

|

Santamara 1


El Consell de Ministres ha autoritzat aquest divendres a la Generalitat de Catalunya a formalitzar operacions d'endeutament a curt termini per un import màxim de 5.107,09 milions d'euros per refinançar venciments de préstecs o línies de crèdit aquest any 2016 i el primer trimestre de 2017 .


D'aquest import, s'autoritzen operacions de deute a curt termini destinades a atendre els venciments previstos fins al 29 juliol 2016 inclusivament, per import de 4.231,31 milions.


D'altra banda, Catalunya ha rebut també autorització per a formalitzar un préstec a llarg termini per a la Fundació de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, per un import màxim de dotze milions d'euros, per finançar la construcció d'un nou edifici per a la investigació en ciències biomèdiques.


D'altra banda, el Consell de Ministres ha autoritzat a la Comunitat Valenciana a formalitzar una operació de préstec a llarg termini, per un import màxim de nou milions d'euros, amb Ged Jessica FIDAE, SL, per tal d'utilitzar els fons del Programa Jessica FIDAE, engegat per l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) en el marc del FEDER, per finançar diverses inversions destinades a millorar l'eficiència energètica en diverses de les seves seus judicials.


Les dues comunitats hauran supeditar les operacions d'endeutament autoritzades aquest divendres al compliment de l'objectiu de deute per al 2016, fixat en el 31,4 per cent del PIB regional per a Catalunya, i en el 38,2% del PIB regional per a la Comunitat Valenciana.


Les dues comunitats van incomplir l'objectiu d'estabilitat pressupostària i la regla de despesa de l'exercici 2015, i Catalunya també l'objectiu de deute públic d'aquest mateix any, pel que hauran de presentar un pla econòmic-financer que permeti, en l'any en curs i el següent, el compliment d'objectius, per a la declaració d'idoneïtat de les seves mesures d'ingressos i despeses.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH