Declarats nuls tots els nomenaments per via de fet a la UB

|


UB 1


El Jutjat contenciós-administratiu 17 de Barcelona ha estimat la denúncia de la Junta del Personal d'Administració i Serveis (Pas) de la Universitat de Barcelona (UB). Així mateix, ha declarat la "nul·litat de tots els nomenaments" efectuats per la universitat per via de fet.


Segons la sentència, la demandant va sol·licitar en un requeriment al novembre de 2014 el cessament de via de fet en comissions de servei i encàrrecs de funcions en considerar que la UB "utilitza de manera normal i ordinària una forma de provisió de llocs de treball que està reservada a supòsits especials".


Les comissions de servei es donen per raons d'urgència i per necessitat del servei, i els encàrrecs de funcions són per a llocs de comandament o assimilats vacants i que sigui urgent proveir, però per sis mesos prorrogables per sis més.


La universitat ha assegurat que ha utilitzat el procediment per cobrir vacants i la necessitat de transformació d'"unes estructures obsoletes", i que està impulsant una sèrie de processos d'adaptació a les noves necessitats de docència i investigació.


La UB ha assenyalat que des que va rebre requeriment "només ha efectuat" una comissió de serveis i un encàrrec de funcions i s'està procedint a la regularització de les situacions que és possible fer en aquest moment.


El jutge ha assegurat que "no hi ha dubte" que la UB té voluntat de regularitzar la situació, però que resulta procedent estimar la demanda ja que no consta que la universitat hagi cessat completament aquesta activitat.


La sentència assenyala que els nomenaments per comissions de servei o encàrrec de funcions són "situacions extraordinàries, que requereixen la concurrència d'una causa d'excepcionalitat, una motivació justificada i una durada temporal reduïda".


El jutge sosté que la UB haurà de procedir al cessament de totes les persones que es trobin en aquesta situació i procedir a convocar els oportuns concursos de mèrits o oposicions, per la qual cosa no assenyala termini ja que "s'ignora la quantitat de persones a les que afecta i la possibilitat tècnica de compliment de l'acordat ".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH