Hisenda publicarà aquest dijous la nova llista de morosos que deuen més d'1 milió d'euros

|


Montoro abril


L'Agència Tributària publicarà demà la nova llista de morosos amb deutes de més d'un milió d'euros a 31 de desembre de 2015, que no es trobin ni ajornades ni suspeses. Així complirà amb l'ordre del Ministeri d'Hisenda publicada el passat mes de març, que contemplava la publicació anual de la llista entre l'1 de maig i el 30 de juny.


La nova llista de morosos recollirà algunes variacions, com ha reconegut el mateix ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, ja que és d'esperar que alguns morosos surtin de la mateixa en haver satisfet els seus deutes i altres puguin aparèixer ara per haver incorregut en aquests mesos en deutes amb el fisc que abans no tenien.


La primera llista de morosos es va publicar el passat 23 de desembre i, en aquell moment, figuraven en la mateixa els deutors de més d'un milió d'euros a 31 de juliol de 2015, mentre que l'actualització de la llista que es publicarà demà recull als morosos amb Hisenda a 31 de desembre del passat any.


L'import global de deutes recollit en el primer llistat superava els 15.600 milions d'euros, i la xifra total de deutors va arribar als 4.855, dels quals 345 eren persones físiques, amb un deute que sobrepassava els 700 milions d'euros, i 4.510 eren persones jurídiques, amb pagaments pendents de 14.900 milions d'euros.


Dels més de 15.600 milions d'euros de deute pendent de pagament recollits en aquest llistat, més de 6.500 milions d'euros, el 42% del total, era deute de morosos en procés concursal, és a dir, afectada per un procediment en el qual les possibilitats de cobrament efectiu del deute són reduïdes mentre duri el concurs. En conjunt, en el llistat apareixien gairebé 1.700 deutors concursals, el 35% del total.


MARIO CONDE I DANI PEDROSA, ENTRE ELS MOROSOS


Entre les persones físiques que figuraven a la llista, destacaven els noms de l'expresident de Banesto Mario Conde, amb un deute de 9,9 milions d'euros, seguit pel pilot Dani Pedrosa (7,8 milions), l'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz (1,3 milions) i el conegut advocat José Emilio Rodríguez Menéndez (3,6 milions).


Pel que fa a les empreses més moroses, les constructores en concurs de creditors Reyal Urbis i Nozar, i el Grup Prasa eren les companyies que més diners devien al fisc a 31 de juliol de 2015, amb 378, 203 i 101 milions d'euros, respectivament.


En la nova llista de majors deutors amb l'Administració Tributària que es publicarà demà es tornarà a identificar completament als contribuents, siguin persones físiques o jurídiques, amb el seu nom, cognoms, NIF, raó o denominació social completa.


LA LLISTA NOMÉS DISPONIBLE TRES MESOS


El nou llistat de grans deutors estarà disponible només tres mesos des de la data de publicació, de manera que s'ha d'assegurar la seva desaparició complert aquest termini.


A més, es impedirà que es localitzi a través de motors de cerca a Internet.


Les successives llistes de morosos es publicaran tots els anys entre l'1 de maig i el 30 de juny amb deutes pendents a 31 de desembre de l'exercici anterior, per tal de donar compliment al que desenvolupat en l'article 95 bis de la Llei general tributària .


Abans de la publicació de la llista, els deutors afectats seran notificats per Hisenda i tindran un termini de 10 dies hàbils per fer al·legacions. Aquestes només serviran per corregir errors materials si hi fossin, però no per fer el pagament del deute i evitar amb això l'aparició a la llista.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH