Metges de Catalunya demana a 31 empreses de la concertada per no incloure plusos en vacances

|

metges 2


Metges de Catalunya (MC) ha demandat a un total de 31 empreses de la xarxa sanitària concertada davant del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC). Reclamen que en les nòmines dels treballadors no s'hagi inclòs tots els conceptes salarials que es paguen la resta de l'any.


L'organització ha reclamat que el personal sanitari pugui percebre el salari que li correspon, íntegre, en el període de vacances. En les nòmines d'aquest any no s'han inclòs conceptes com el complement d'atenció continuada, el complement de dissabte, el de diumenges i festius, el plus de nocturnitat, la mitjana de les guàrdies treballades durant tot l'any, així com el de personal transitori i absorbible i el de cap de guàrdia.


Tots aquests plusos que han desaparegut de les nòmines dels facultatius. Per això el sindicat reclama la mateixa retribució en període de vacances que la que es percep la resta de l'any.


Per a això s'empara en diferents legislacions internacionals. MC reitera que aquests complements han de ser abonats perquè així ho empara el Conveni 132 de la organizacón Internacional del Treball, que reconeix que "tota persona que prengui vacances de conformitat amb les disposicions d'aquest Conveni ha de percebre, pel període sencer d'aquestes vacances, almenys la seva remuneració normal o mitjana calculada en la forma que determini en cada país l'autoritat competent o l'organisme apropiat ".


De la mateixa manera, s'han pronunciat en aquest mateix sentit el Tribunal de Justícia de la UE en dues sentències en 2014, així com l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, que en diferents sentències van establir que els períodes de vacances han de ser retribuïts al preu de la remuneració mitjana percebuda anualment pel treballador, amb la inclusió de tots els conceptes retributius.


Per tot això, MC exigeix que les empreses reconeguin els drets del seu personal i els pagui les diferències salarials dese l'any 2015.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH