divendres, 3 de desembre de 2021

Les protectores van recollir més de 137.000 mascotes abandonades o perdudes el 2015

|

mascotes abandonamentLes societats protectores espanyoles van recollir en 2015 104.501 gossos i 33.330 gats que havien estat abandonats o perduts i menys de la meitat van ser adoptats (un 44%), mentre que el 19% es van retornar al seu propietari gràcies a estar identificats amb microxip, el 14 % segueix vivint a la protectora i el 10% va ser sacrificat, ha explicat aquest dilluns la Fundació Affinity en un comunicat.


La xifra d'animals abandonats o perduts segueix sent elevada, tot i que la tendència és a la baixa, amb un descens "modest", segons recull el 'Estudi sobre l'abandonament i l'adopció' elaborat per aquesta entitat en 2016.


Es tracta d'un problema "estructural" i preocupant per la directora de la fundació, Isabel Buil, que ha reclamat una major prevenció i cooperació per part dels agents públics i privats. A més, ha apostat per promoure l'adopció responsable i la reflexió prèvia a l'acollida d'un animal, amb l'objectiu de reduir els abandonaments.


MOTIUS D'ABANDÓ


Quant a les raons declarades pels propietaris que lliuren a la seva mascota a un refugi, el principal motiu és el comportament de l'animal (15%), seguit per les cadellades no desitjades (14%) i els factors econòmics (12%), que en els últims anys havia estat la raó més important en els darrers anys; completen aquest llistat la fi de la temporada de caça (10%) i el canvi de domicili (9%).


La taxa d'adopció de gossos s'ha estabilitzat en els últims tres anys --en 2013 es van adoptar el 47% dels gossos recollits, el 2014 va ser el 45% i el 2015 el 46% -, mentre que en el cas dels gats la xifra és menor però s'aprecia un increment en aquest període --en 2013 es van adoptar el 37% dels gats recollits, en 2014 va ser un 40% i el 2015 un 41% -.


També va en augment el percentatge d'animals de companyia recollits que s'han perdut i que porten microxip i poden ser identificats i retornats als seus propietaris: el 2015, el 31% dels gossos recollits estaven correctament identificats, el que contrasta amb el cas de els gats, en què només arriba al 3%.


Dos de cada tres animals que ingressen en un centre d'acollida va ser trobat al carrer (el 66%), mentre que el 34% restant va ser portat directament a les entitats d'acollida, i d'aquests tan sols un 30% són lliurats per la persona que abandona.


PERÍODE ESTIVAL


La recollida de gossos es manté estable al llarg de l'any, en contra de la creença que creix en el període estival (en el primer quadrimestre es va recollir el 32%, en el segon el 35%, i en el tercer el 33% ).


En el cas dels gats ha un pic de recollides durant el segon quadrimestre que coincideix amb el cicle de reproducció dels felins, molt estacional, en què es van fer el 42% de recollides, enfront del 27% del primer i el 31% del tercer.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH