dissabte, 19 de setembre de 2020

El Suprem ratifica la sentència de 30 anys de presó pel doble homicidi de Laso

|

Ramon las


El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna a 30 anys de presó que va imposar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després del veredicte d'un jurat popular, a Ramon Laso per matar la seva dona i al seu cunyat als Pallaresos (Tarragona) el 2009 per ser un impediment per mantenir una relació sentimental amb la germana de la parella.


D'aquesta manera, l'Alt Tribunal dóna per bona la sentència del TSJC, que va dictar la primera condemna imposada a Espanya per un crim en el qual no hi havia cadàvers de les víctimes --que segueixen sense aparecer--.


Segons el relat de fets provats que recull la sentència de la Sala Segona del Tribunal Suprem, la germana i esposa de les víctimes havien iniciat una relació sentimental amb l'acusat, qui li havia proposat en diverses ocasions deixar a les seves respectives parelles per poder anar-se'n a viure junts, cosa que ella va rebutjar.


Després d'aquesta reiterada petició, Laso es va trobar amb el cunyat en un hort del que era propietari el primer, tal com portaven fent diverses setmanes per ajudar-lo en la seva cura, i després va recollir a la seva dona en el seu lloc de treball. Des de llavors, tots dos estan desapareguts.


Hores més tard, també va anar a buscar al seu amant en finalitzar la seva jornada laboral amb aspecte "suat, cansat, sense ulleres i amb una rascada al pont del nas", per dir-li a aquesta que el seu marit i la seva germana havien fugit junts , un fet que va ser contradit per diversos testimonis que van veure com l'acusat s'havia estat amb la seva esposa moments anteriors.


A més, Laso es va fer passar pel desaparegut i va fer crides a la mare de l'acusat per transmetre-li la seva suposada fugida ia un periodista que havia informat d'aquesta desaparició per dir-li que "no volia cap problema", que tant ell com la cunyada --dona de Laso-- es trobaven bé, que els deixessin de buscar i que havien marxat perquè la seva dona "li havia enganyat".


EL TS VEU LÒGICA I COHERÈNCIA EN ELS FETS PROVATS


No obstant això, l'informe pericial demostra que aquestes trucades les va fer l'acusat simulant ser una altra persona i que per això va comprar una targeta telefònica. També, que cap dels desapareguts va recollir algun objecte personal o roba, ni van cobrar la pensió d'incapacitat que percebia el desaparegut.


L'Alt Tribunal ha rebutjat tots els motius del recurs presentats per la defensa de Laso i confirma els 30 anys de presó   --15 Anys per cada un dels homicidios-- impostos pel TSJC, ja que, segons ell, totes aquestes proves són "sòlides i responen als cànons de lògica i coherència entre els fets", ja que l'acusat va ser el " últim que va estar amb les dues víctimes ".


Així mateix, confirma també que ell va ser qui va assassinar als seus familiars perquè "amb proximitat temporal va aparèixer en un estat propi de qui ha fet alguna cosa estressant i pesat".


A més, el responsabilitza de la suplantació d'identitat del cunyat perquè els pèrits confirmen que va estar en "llocs pròxims" a aquells des del que es van fer les trucades. I afirma que la suposada fugida de les víctimes "no té tota lògica".


AGREUJANTS de parentiu I reincidència


D'altra banda, el TS coincideix amb la magistrada del TSJC en què hi ha agreujants de reincidència --Laso ja va ser condemnat per l'Audiència de Tarragona el 1994 a 57 anys de presó per assassinar la seva dona de llavors i al seu fill simulant dos accidents - - i de parentiu.


Segons la Sala, el fet delictiu es va executar contra "les persones unides per aquesta relació de parentiu o afectivitat que l'agressor menysprea" i afegeix que seria "impossible" la seva aplicació en "una concurrència d'afecte o afecte" perquè si ho haguessin "no hi haurà agressió ".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH