dissabte, 25 de gener de 2020

Santi Romo, alt càrrec d'ERC, no paga als seus empleats i els acomiada sense indemnització

|

SRR


Santi Romo i Ros és vocal de Seguretat laboral en l'Executiva sectorial d'ERC i membre de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona, a més és empresari i "expert" en prevenció de riscos laborals i salut en el treball.


Santi Romo i Ros (vocal de Seguretat laboral en l'Executiva sectorial d'ERC, membre de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona i empresari) acumula més d'una desena de denúncies dels seus extreballadors als que va deixar de pagar les seves nòmines i en molts casos va acomiadar sense indemnització, ni quitança, quantitats moltes d'elles que oscil·len entre els 6.000 i els 18.000 euros i fins i tot més. Segons OK Diari, Romo ja ha estat condemnat per aquests fets i podria deure més de 100.000 euros.


En el Registre, Romo figura com a administrador únic de les societats "Solprac 99", "Totcanal", "CSI BCN 2010" i "Groga Prevencio". També figura com a liquidador de "Gamar Consultors de Negoci" i soci de "Societat de Serveis dictum 1967".


Segons el perióridico dirigit per Eduardo Inda, els afectats pels impagaments són tècnics de prevenció de riscos laborals, principalment, també hi ha metges, infermeres, comercials i personal d'administració. La majoria hauria treballat per Romo a les empreses "Groga Prevencio", declarada en concurs de creditors i "Societat de Serveis Dictum 1967". Les dues companyies tenien oficines a diversos municipis catalans.


NOVES EMPRESES


Els afectats pels tripijocs de Santi Romo es queixen que els jutjats catalans "no veuen tan clara" la pràctica presumptament irregular realitzada, que consisteix en liquidar empreses deixant deutes als empleats, per posteriorment participar en la creació d'altres noves societats. Romo canvia el nom i la raó social de l'empresa i fa un bolcat de clients.


Romo hauria dut a terme aquesta pràctica amb l'empresa "Safety Work", societat especialitzada en prevenció de riscos laborals i assessorament en seguretat i salut laboral, en la qual figura a nom de Francesc Xavier Font Garreta i que va ser constituïda el 22 d'agost de 2014.


Romo no figura com a titular de la mateixa, tot i que està situada en locals pagats ia nom de la seva empresa "Groga Prevenció", en concurs de creditors.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH