dijous, 3 de desembre de 2020

Diputació de Barcelona cedeix a la Fundació Miquel Martí i Pol la gestió del llegat del poeta

|

Miquel Martí i Pol


El Ple de la Diputació de Barcelona ha acordat aquest dijous de forma unànime impulsar la difusió de l'obra del poeta Miquel Martí i Pol, a través de la cessió de la gestió del seu llegat a la Fundació Miquel Martí i Pol durant vuit anys.


La Diputació de Barcelona ha materialitzat l'acord en un conveni de col·laboració signat amb la Fundació Miquel Martí i Pol i l'Ajuntament de Roda de Ter (Barcelona), el poble on va viure i va morir l'escriptor.


Amb aquest acord, la Diputació cedeix a la fundació per un període de vuit anys la gestió directa de tot el llegat del poeta, de manera que els ingressos que generi la seva explotació contribueixin gradualment a la suficiència financera de la institució.


QUE LA FUNDACIÓ S'AUTOFINANCI A 2023


La Diputació farà una aportació anual a la fundació de 80.000 euros durant els exercicis pressupostaris de 2016 a 2019, que passarà a ser decreixent a partir del 2020 i els dos exercicis posteriors, amb 60.000, 40.000 i 20.000 euros, respectivament, amb l'objectiu de que la fundació es pugui autofinançar a partir de 2023.


A més, la corporació contribuirà a la professionalització de la gestió de la fundació facilitant que es doti d'una estructura de personal directiu i tècnic, atenent les necessitats de contractació de serveis d'assessorament per al desenvolupament de programes i projectes.


Una comissió d'estudi i seguiment de redactar un programa per als propers anys que marqui les principals línies de treball de la fundació, que funcionarà com a òrgan de seguiment que vetllarà pel compliment dels objectius de col·laboració previstos.


El llegat de Martí i Pol es conserva actualment a la Biblioteca Bac de Roda de Roda de Ter, i des d'aquesta ubicació es vol impulsar el vincle entre la dinamització local de la cultura i la comercial i turística, a més de crear llaços amb la comarca de Osona i amb Catalunya, per estendre posteriorment aquesta influència a nivell internacional.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH