El conflicte d'adjudicació del NitBus està desgastant internament el PSC a l'AMB

|


Nitbus La situació en el si del PSC és tan tensa que fins als treballadors de Tusgsal, una de les empreses que van optar al concurs, es van tancar al carrer Nicaragua, seu dels socialistes catalans per protestar i que es repeteixi el concurs. Cal tenir present que gran part de la plantilla de Tusgsal està vinculada a la UGT.


Tot aquesta situació que es perllonga ja dos anys tracta sobre l'adjudicació del servei dels autobusos nocturns de l'àrea de Barcelona, l'NitBus, un contracte de més de 20 milions d'euros que es va adjudicar a Alsa fa dos anys però el servei segueix exercint Tusgsal , una petita empresa de Badalona, que està lluitant per la nul·litat de l'adjudicació.


Aquesta setmana l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va decidir aparcar el punt de l'ordre del dia en el qual s'instava a lliurar la concessió a Alsa i es votava per sol·licitar una anàlisi jurídic extern per veure què es fa amb aquesta qüestió. Colau al setembre haurà de pronunciar-se, donada la divisió interna que arrossega el PSC, entre Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i Antoni Balmón, alcalde de Cornellà.


En Alsa asseguren que romanen aliens a tota controvèrsia política sobre aquest procés, i segueixen confiant plenament en què es compleixi la legalitat, després dels pronunciaments favorables de dos tribunals diferents, i els informes dels serveis jurídics i de contractació d'AMB també favorables, tal i com figuraven en l'ordre del dia de la reunió del Consell d'AMB celebrada dimarts passat.

La Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat va emetre el passat 28 de juny un informe que considera que el concurs podria ser invalidat de ple dret en haver-se incomplit una directiva de la UE que obliga a informar prèviament del concurs, i que considera "un tràmit essencial".

El contracte s'ha adjudicat a Alsa sense obrir l'oferta de Tusgsal, que va ser "exclosa" en considerar que els terrenys que oferia per a unes cotxeres a Sant Adrià de Besòs no eren els adequats. Per tant, Alsa va resultar guanyadora per l'exclusió de l'altre competidor, alguna cosa pel que Tusgsal i els seus treballadors-accionistes s'han sentit indefensos.


Els 170 treballadors que ara té Tusgsal en aquest servei nocturn es subrogarían a Alsa, però amb la condicions del conveni provincial, un 30% més baixes que les que tenen ara, amb el que l'oposició sindical és gran. I les cotxeres que proposa Alsa estarien a la Zona Franca, a l'àrea d'influència del Baix Llobregat, mentre que Tusgsal opera des del nord, a la zona de Badalona. Així que la tensió no és només pel servei, sinó per la geografia. Nord contra sud.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH