El TC li fica "mà" a Forcadell i ella se'n va de vacances

Carmen P .Flores

Carme


"La imprudència sol precedir a la calamitat", deia Apiano, un historiador romà d'origen grec i autor de la Història Romana. Això és el que li ha passat a la part independentista del Parlament de Catalunya, liderat per la irresponsable de la seva Presidenta a aprovar les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, el que portaria a la desconnexió d'Espanya de manera unilateral seguint el full de ruta d'aquest sector minoritari a Catalunya.


Les provocacions dels independentistes han estat constants davant d'un Govern central que, com les estàtues de sal, s'ha quedat paralitzat esperant que això fos una simple tempesta d'estiu. Però, aquesta, ha format part de les quatre estacions sense que Mariano Rajoy mogués un dit en tot aquest problema. Això no implica que els independentistes, amb un discurs únic, sense contingut lògic ni legal i amplificat per TV3, no fossin conscients del que estaven fent, sinó més aviat tot el contrari: s'han aprofitat de la situació, deixant de banda a la part majoritària de la ciutadania, a la qual han anat qualificant de dolenta i posant-li l'etiqueta de segona per no estar donant suport a la bogeria política i legal dels qui han de vetllar per tot el contrari.


Per això, quan el TC ha suspès la votació del Parlament sobre el procés constituent, els autors de la mateixa han posat el crit al cel i han justificat que "és una decisió que emana de la sobirania del poble de Catalunya". Però s'han oblidat de dir que és d'una part del poble, la independentista, no de tot el poble. Però les dictadures sempre tenen la "potestat" d'apropiar-se de tot.


"Un polític no pot ser un home fred. La seva primera obligació és no convertir-se en un autòmat. Ha de recordar que cadascuna de les seves decisions afecta éssers humans. A uns beneficia ia altres perjudica. I ha de recordar sempre els perjudicats ", deia Adolfo Suarez.


Per això, la irresponsable i incompetent de la presidenta del Parlamenti, Carme Forcadell ha agafat les vacances, no ha esperat a conèixer el pronunciament del TC i ha triat Senegal, segons diu, per passar-les.


Fins on arribarà el tema? Segons els entesos fins al final. A quants pot afectar? Doncs a tots els que han votat el tema, inclòs el mateix president de la Generalitat. Trigarà molt de temps? El just i necessari perquè no s'han produït dubtes en els integrants del TC, la votació ha estat unànime i el cabreig que tenen els seus membres per no fer cas a les seves advertències ha estat la gota que ha fet vessar el got. No volen provocadors ni institucions que se saltin les lleis, que estan per complir-les i si no agraden, per modificar aquelles que puguin ser objecte de canvis.


L'estiu es presenta calent i no només climatològicament parlant. Potser ha estat premonitori, no només perquè encara seguim amb un Govern en funcions a Madrid, sinó també per la situació que han generat les decisions dels independentistes, que els va com anell al dit per inflamar la situació a un més i escalfar als seus seguidors perquè els actes l'11 de setembre puguin treure partit ells, els independentistes, sota la batuta dels antisistema.


El problema del poder és com aconseguir un ús responsable d'ell sense caure en la irresponsabilitat i la indulgència.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH