Els sopars de la conspiració

Carmen P .Flores

Iceta2 1


Aquest estiu està sent atípic per la situació política de provisionalitat en el Govern d'Espanya i per la situació del parlament català i el TC, per això de la desconnexió unilateral. Així que els periodistes hem d'estar atents a aquests dos temes, a més dels tradicionals incendis d'estiu, que són una autèntica desgràcia.


Però l'estiu també serveix, en sopars, per als contactes més directes dels polítics, per conspirar i buscar aliances de cara a nous congressos, càrrecs, o senzillament complicitats.


El PSC, que té a la volta de la cantonada seu congrés, els "balls" d'estiu fa ja alguns mesos que han començant. Ningú vol ballar amb la / el més lletja / o, sinó que vol ser el centre d'atenció. Però en moltes ocasions, les parelles triades són sorprenents, fins i tot contraposades, però com es tracta de "ballar"... doncs això, a ballar.


A Miquel Iceta li han sortit detractors allà on creia tenir "amics", és més, als llocs on va ser alçat al cim del seu partit. Però en política, els amics estan en relació directa al que puguin treure en benefici propi. No hi ha amics, ni fidelitat, ni lleialtat, ni molt menys ideologia. Per això, quan el líder Iceta s'ha desmarcat del camí i ha buscat "vells aliats" alineats amb l'independentisme -el poc que queda sense informar dels seus moviments als seus "impulsors" en el càrrec de primer secretari, han començat els problemes per aquest. La dimissió de Joaquín Guerrero, mà dreta i "criat" d'Antoni Poveda, el capitost del PSC al Baix Llobregat, ha provocat que hi hagi passat de donar suport a Iceta, a plantar-li cara i alinear-se amb Núria Parlón, la qual juga a independentista, però que no s'acaba de definir del tot. Ho fa perquè considera que poden treure més partit amb ella.


Els sopars poden ser una bona excusa per seguir planificant. Per això, es va celebrar fa poques setmanes un sopar a Sant Boi convocada per Joaquín Guerrero i amb l'assistència de l'amfitriona, l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, càrrec que deu a Pepe Zaragoza i Carmen Figueres. Núria Parlón va ser promotora del sopar per conversar sobre el seu futur en el partit. Candidata? Possiblement sí, ja és la seva última oportunitat per fer-ho. Els del Baix, la Federació de Barcelona, l'Hospitalet i alguns més que segueixen a l'ombra i utilitzen peons perquè no els interessa que el seu nom surti a la llum, estan per la tasca del canvi al capdavant del PSC. Alguns dels noms que van assistir al sopar van ser Poveda, Ferran Pedret, Brinquis, i alguns més. La no presència d'Antoni Balmón pot emmarcar-se en l'apartat que hem indicat més amunt, està, però no està ...


Per això, aquest estiu, els sopars van a seguir sent el pa nostre de cada dia, això sí, quan després de descansar uns dies fora tornin de nou per seguir conspirant, que és l'esport nacional d'aquest país i m'atreviria a dir que el de tots els països.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH