dissabte, 26 de setembre de 2020

CaixaBank pacta mesures voluntàries per afrontar l'excedent de plantilla

|

Caixabank8


CaixaBank ha acordat amb els sindicats CCOO i SECPB un pla laboral, amb data de 29 de juliol, que contempla diferents mesures voluntàries per afrontar un excedent de personal després de les adquisicions d'altres entitats en els últims anys, han explicat a Europa Press fonts de l'entitat.


La companyia ha subratllat que es tracta de mesures voluntàries i exclusives per a "algunes zones puntuals", i inclouen recol·locacions en empreses del grup, excedències per un període de tres anys, extincions de contracte d'empleats a partir de 55 anys amb pagament mensual fins als 63 anys i sortides incentivades.


Així mateix, podran acollir-se a les mateixes mesures la plantilla desplaçada de la seva zona d'origen després dels diversos processos d'integració d'entitats.


Segons fonts sindicals, el nombre de treballadors excedentaris ascendeix a 1.119 persones, de les quals la meitat són de Madrid (361) i Sevilla (244) per les integracions de Barclays i Banca Cívica, i els segueixen de València (87) i Navarra ( 74), un extrem que l'entitat no confirma, ja que assegura que el nombre dependrà dels voluntaris que s'acullin a les diferents mesures.


Entre les mesures voluntàries figura la recol·locació a altres empreses del grup i, segons xifres sindicals, CaixaBank ofereix fins a 305 llocs en total, dels quals 250 són a l'empresa GDS Cusa (150 a Madrid i 100 a Sevilla), 50 a Consumer Finance a Madrid i cinc a la Fundació Bancària la Caixa a Sevilla.


Els treballadors que optin per aquesta opció rebran, a més del nou lloc de treball, 35 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats més una prima per antiguitat en funció dels anys treballadors (entre 10.000 i 20.000 euros).


La segona mesura són baixes voluntàries -per treballadors amb un mínim de sis anys d'antiguitat- amb una indemnització de 45 dies amb un màxim de 36 mensualitats, a més d'una prima per antiguitat d'entre 25.000 i 60.000 euros en funció dels anys treballats.


També s'ofereixen excedències incentivades de tres o cinc anys, amb una compensació del 30% del salari, i sortides voluntàries amb una renda mensual fins als 63 anys per als treballadors nascuts entre 1959 i 1962, amb un percentatge del salari entre el 70% i al 66% depenent de l'edat, més una prima d'antiguitat entre 5.000 i 9.000 euros.


SORTIDA EL 31 D'OCTUBRE


Els treballadors que vulguin adherir-se a qualsevol d'aquestes mesures voluntàries hauran de sol·licitar durant la primera quinzena de setembre i la data de sortida serà el 31 d'octubre.


L'entitat també ha arribat a un acord amb els representants sindicals per ampliar el nombre d'oficines A, que estan dissenyades per millorar l'experiència personal de l'assessorament financer i compten amb un horari més ampli -amb obertura a la tarda-, passant de les 15 actuals a 33.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH