El sou de les dones de Barcelona va ser un 25% inferior al dels homes el 2014

|

DDG 20160807134608 800 1El salari mitjà anual de les dones va ser una quarta part inferior (un 25,1%) al dels homes el 2014, segons ha conclòs un informe publicat aquest juliol per l'Ajuntament de Barcelona.


L'estudi ha analitzat els salaris mitjans dels treballadors assalariats residents al ciutat de Barcelona durant 2014.


Amb aquest estudi realitzat pel Gabinet Tècnic de Programació de l'Ajuntament, el consistori disposa d'estadístiques detallades sobre els salaris a la ciutat amb característiques personals dels treballadors, el tipus de relació laboral i el sector d'ocupació, entre d'altres, segons ha informat aquest diumenge l'Ajuntament en un comunicat.


El salari mitjà del conjunt dels barcelonins i barcelonines en 2014 va ser de 28.649 euros bruts anuals, un 14,5% superior a la mitjana de Catalunya i un 22,8% superior a la mitjana d'Espanya.


El salari mitjà anual de les dones residents a Barcelona va ser de 24.618 euros, mentre que els homes van cobrar 32.864 euros de mitjana, el que situa la bretxa salarial en el 25,1%.


No obstant això, aquesta diferència va ser menor a la de la bretxa salarial entre tots els assalariats a la ciutat (28,1%) --que inclou els que treballen a Barcelona però que no resideixen a ella--, i similar a la de Catalunya (26,6%) ia la d'Espanya (25,8%).


A més, aquesta bretxa salarial va ser generalitzada entre els residents a Barcelona, ja que es va repetir en totes les franges d'edat, sectors econòmics, nivells educatius, nacionalitats i altres ítem.


Una altra dada destacada de l'informe ha permès concloure que tant els homes com les dones residents a Barcelona de nacionalitat espanyola van rebre un salari superior al de qualsevol altra nacionalitat.


En l'anàlisi segons el grup professional, s'ha visualitzat que el grup de 'Llicenciats, enginyers i alta direcció' va percebre una remuneració més elevada, a molta distància de la resta de grups.


De la mateixa manera, les activitats 'Financeres i d'assegurances' van obtenir els salaris mitjans més alts (54.158 euros de mitjana), mentre que els treballadors del sector de l' 'Hostaleria' van rebre els més baixos (15.055 euros).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH