Abengoa tanca l'acord definitiu per al seu rescat

|

Abengoa 1


Abengoa ha tancat finalment el seu acord de rescat amb els seus bancs creditors i els fons per a la reestructuració del seu deute financer i la seva recapitalització, que suposarà una injecció de diners nou al grup de gairebé 655 milions d'euros.


Segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'import total dels diners nou que es prestarà al grup puja a 1.169,6 milions d'euros, tot i que aquesta quantitat inclou els imports refinançats dels préstecs rebuts pel grup al setembre i desembre de 2015 i al març de 2016 -uns 515 milions d'euros-.


Aquest finançament acordada entre la companyia i els seus creditors, després d'un acord segellat cap a les 1.30 hores de la matinada després de maratonianes sessions de negociació al llarg de les últimes setmanes, tindrà un rang superior al deute preexistent i es dividirà en diferents trams.


En concret, un primer tram puja a 945.100.000 d'euros, amb venciment màxim de 47 mesos que comptarà amb garanties reals sobre determinats actius, incloent entre d'altres el projecte A3T a Mèxic i les accions de Atlantica Yield propietat del grup d'enginyeria i energies renovables. Les entitats finançadores tindran dret a rebre un 30% del nou capital social d'Abengoa després de la seva reestructuració.


El segon tram correspon a 194.500.000 d'euros, amb venciment màxim de 48 mesos garantit amb, entre altres, determinats actius del negoci d'enginyeria. Les entitats finançadores tindran dret a rebre un 15% del nou capital social de la nova Abengoa.


Un tercer tram, inclou una línia de crèdit contingent que ascendeix a un import màxim de 30 milions d'euros, amb venciment de 48 mesos que comptarà amb garanties reals sobre determinats actius incloent, entre altres, el projecte A3T a Mèxic i les accions de Atlantica Yield propietat de la companyia i la finalitat exclusiva d'assegurar finançament addicional per a la finalització de la construcció del projecte A3T. Les entitats finançadores tindran dret a rebre un 5% del nou capital social d'Abengoa.


307 MILIONS DE NOVES LÍNIES D'AVALS


A més, l'import de les noves línies d'avals puja a 307 milions d'euros, les entitats finançadores tindran dret a rebre un 5% del nou capital social d'Abengoa.


L'acord suposa per als creditors acceptar un quitament del 97%, mantenint-se el 3% restant amb venciment a 10 anys, sense meritació anual d'interessos i sense possibilitat de capitalització. Els que participin en el rescat podran capitalitzar un 70% de l'import dels crèdits, rebent a canvi un 40% de la nova Abengoa.


En aquest cas, el 30% restant del nominal del deute preexistent serà refinançat mitjançant nous instruments de deute que substituiran els preexistents i que tindran la condició de sènior o júnior en funció de si aquests creditors participen o no en els trams de diners o avals nous. Aquests instruments han de tenir venciment de 66 i 72 mesos, respectivament, amb possibilitat de pròrroga fins a 24 mesos addicionals, i meritació anual d'interessos del 1,50% (0,25% de pagament en efectiu i 1,25% de capitalització o pagament en efectiu únicament sota certes condicions).


L'acord reconeix també que l'instrument júnior podria ser objecte d'una posterior reducció (que en cap cas podrà ser superior al 80% del valor nominal inicial anterior a la capitalització abans esmentada) en cas que per materialització de contingències l'import del deute antiga refinançat (després de la capitalització del 70% anteriorment referida) excedeix de 2.700 milions d'euros.


Per la seva banda, els actuals accionistes, on destaquen els Benjumea amb un 51%, es quedaran amb una participació del 5% del capital. Aquesta participació podria elevar-se en un 5% addicional si en el termini de vuit anys les quantitats degudes es paguen segons l'acordat.


GONZALO URQUIJO, ASSESSOR INDEPENDENT


Així mateix, s'ha designat a Gonzalo Urquijo, president d'ArcelorMittal Espanya, com a assessor independent, sense funcions executives, del consell d'administració en assumptes relacionats amb el pla de viabilitat i el seguiment del compliment de les condicions precedents.


L'acord ha estat subscrit finalment per les firmes Abrams Capital, The Baupost Group, Canyon Capital Advisors, Centerbridge Partners, the DE Shaw group, Elliott Management, Hayfin Capital Management, KKR Credit, Oaktree Capital Management i Varde.


Per la seva banda, els bancs creditors que han participat en el rescat han estat Banc Popular, Banc Santander, Bankia, Credit Agricole i CaixaBank. Lazard, per Abengoa; KPMG, per a les entitats financeres; i Houlihan Lokey, per als bonistes, han actuat com a entitats assessores.


L'acord, condicionat al fet que s'arribi al percentatge d'adhesions dels creditors requerit per llei, permetrà així a Abengoa esquivar de manera definitiva l'amenaça de concurs de creditors, després que el Jutjat Mercantil número 2 de Sevilla concedís el passat mes d'abril una pròrroga de set mesos, fins al proper 28 d'octubre, per al seu tancament definitiu.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH