Els joves espanyols són els més pessimistes sobre el seu futur laboral

|


Jovenees


Els joves espanyols són els més pessimistes sobre el seu futur laboral i és que amb una taxa d'atur juvenil al voltant del 50% costa bastant mantenir l'optimisme. De fet, 4 de cada 10 joves considera que no podrà trobar feina en el primer any de recerca després d'acabar la seva formació.


Aquestes dades es desprenen de l'estudi 'Joves i ocupació: els seus somnis i les seves expectatives' realitzat per Adecco, que ha analitzat la resposta de gairebé 10.000 joves de diferents països.


Així, el 57,8% pensa que sí trobarà treball en el primer any i, encara que no sembli tan mala xifra, és la més pessimista, molt per sota de la mitjana de països, que se situa en el 77,5%. El rànquing l'encapçalen suïssos (89,7%), americans (84,4%) i noruecs (83,6%).


Adecco ha incidit que és a major nivell d'estudis dels enquestats, i amb més intensitat entre els homes que les dones, on s'aprecia aquesta seguretat de trobar una feina fàcilment després de completar la seva formació.


El 67,5% enquestats a Espanya afirma que està preparat amb les competències i habilitats adequades per al dia de demà, encara que només superen els italians (60,3%) i als japonesos (31,5%). Els que es consideren a si mateixos millor preparats són els alemanys (89,1%) i els nord-americans (82,3%).


En aquesta línia, el 88,9% creu que s'està preparant adequadament per aconseguir la feina dels seus somnis, el que els converteix en els segons més ben considerats, només per darrere dels mexicans (90,8%).


No obstant això, la manca d'experiència laboral prèvia és un factor que preocupa als joves espanyols (73%), així com l'aprenentatge de noves habilitats (46,1%) i de nous idiomes (36%). Així mateix, creuen que el que menys necessiten és obtenir un grau universitari (10,9%).


IDIOMES, EXPERIÈNCIA i HABILITATS DIGITALS


Els idiomes són el factor que els joves espanyols preveuen que més se'ls exigirà en el futur (72,4%), una opinió que comparteixen els mexicans (77,4%), els italians (66,7%) i els belgues ( 60,6%), mentre que aquells procedents de països angloparlants són els que menys valoren el coneixement d'idiomes de cara a trobar feina.


En segon lloc, els espanyols creuen que l'experiència pràctica és també necessària (60,3%), un factor que tant australians, anglesos, americans, australians, alemanys, noruecs i holandesos valoren com la pràctica més important de cara al futur.


En tercera posició, les habilitats digitals són importants per al 38% dels espanyols enquestats, una mica per sota de la mitjana. Aquestes són més importants per als italians (58,2%) i menys per als belgues, japonesos i suïssos.


A la banda contrària, els joves espanyols han identificat les habilitats emprenedores com el que menys necessitaran el dia de demà, valorades per importants per un de cada cinc enquestats. Menys importància encara li concedeixen belgues, noruecs i japonesos, mentre que alemanys i mexicans són els que millor les consideren.


L'estudi també assenyala que les perspectives dels joves espanyols per als propers deu anys inclouen l'estabilitat econòmica, valorat amb 7,8 punts en una escala de deu, aconseguir la feina dels seus somnis (7,49 punts), treballar en una empresa socialment responsable (6,38 punts) i haver treballat en diferents llocs (5,09 punts).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH