El TSJC obliga l'ICS a readmetre sis facultatius forçats a jubilar-se

|

Medico


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat a l'Institut Català de Salut (ICS) a readmetre sis metges que es van veure forçats a jubilar-se l'any 2012. Així, els sis facultatius tornaran als seus llocs de treball i recuperaran el salari deixat de percebre des d'aleshores, més els corresponents interessos de demora. 


El TSJC ha dictaminat que l'entitat no va justificar els motius pels quals els facultatius no podien continuar en actiu fins com a màxim els 70 anys, d’acord amb les condicions que estableix l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.


Els metges, que han estat defensats pel gabinet jurídic de Metges de Catalunya, havien prolongat els seus serveis més enllà dels 65 anys, però l’entitat els hi va aplicar una de les lleis que imposaven retallades de drets i retribucions als treballadors públics -llei 5/2012, de 20 març-, que, entre altres mesures, establia que les situacions de prolongació laboral que ja havien estat autoritzades per l’ICS s’havien de resoldre en un període màxim de 6 mesos- per extingir les seves pròrrogues del servei actiu. L’ICS, a més, ho va fer de forma automàtica, emparant-se en la nova normativa i sense explicar les motivacions d’aquestes jubilacions.


L’òrgan judicial ha sentenciat que, ni la norma de l’any 2012 ni el Pla d’Ordenació de Recursos Humans (PORH), poden eximir l’empresa pública de justificar individualment les raons concretes per les quals no hi ha la necessitat de prolongar la prestació serveis. 

Així, en el cas d’aquests sis metges, el TSJC resol que "no s'ha valorat la necessitat que continuessin en els seus llocs de treball, ni la justificació del seu sobtat cessament, sense valorar tampoc les necessitats del servei o de l'interès general".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH