Les dones que consumeixen iogurt sencer corren menys risc de patir depressió

|

El 30% de les persones no comunicaria a la feina que pateix una depressióUn estudi liderat pel director del grup CIBER-OBN, Miguel Ángel Martínez-González, ha confirmat que el consum de iogurt sencer (ric en greix) està vinculat amb un menor risc de patir depressió en les dones.


La investigació dirigida pel professor i catedràtic de la Facultat de Medicina de la Universitat de Navarra ha analitzat les dades referides a la dieta i la salut en 14.359 homes i dones que inicialment estaven lliures de depressió.


En concret, s'ha estudiat si el fet de ser diagnosticats amb depressió durant un període de deu anys es relacionava amb el consum habitual de iogurts rics en greixos, baixos en greixos o la ingesta de fibra prebiòtica, segons ha explicat la Universitat de Navarra en una nota.


Els resultats de la investigació van registrar 727 casos de depressió. En aquells participants que consumien nivells més alts (7 porcions a la setmana) de iogurts rics en greixos es va observar un risc 22% relativament inferior de ser diagnosticat de depressió que els que ho prenien en menor quantitat (menys de la meitat d'una porció a dia). Una relació que només es va observar en les dones.


Per contra, segons ha afirmat el professor Martínez-González, en el cas dels iogurts baixos en greixos, "els consums més alts es van associar amb un major risc de depressió, sobretot en els primers anys de seguiment de l'estudi". No obstant això, no es va trobar relació entre la ingesta de prebiòtics i el diagnòstic de depressió.


DEPRESSIÓ, UN PROBLEMA PRIORITARI PER A LA SALUT PÚBLICA


Segons ha recordat aquest expert, la depressió s'està convertint en un problema prioritari per a la salut pública a tot el món, i s'espera que es converteixi en una de les principals causes de discapacitat en els països industrialitzats en 2030.


"Alguns estudis suggereixen que la dieta està relacionada amb el desenvolupament de la depressió i que les modificacions de les nostres bacteris intestinals poden influir en el risc de patir depressió", ha explicat. D'aquesta manera, els hàbits dietètics també poden tenir un paper important en l'alteració de la classe de bacteris que s'allotgen en els nostres cossos.


"Els probiòtics, (aliments com el iogurt, que contenen bacteris vius) i els prebiòtics (alguns components dels aliments com la fibra dietètica, que serveix d'aliment per als bacteris que habiten en nosaltres) són més crítics en la constitució de la flora bacteriana intestinal. Estudis amb animals de laboratori suggereixen que l'alteració de la microbiota intestinal pot influir en la salut mental, incloent els símptomes depressius ", ha destacat.


Els investigadors de la Universitat de Navarra insten a realitzar ulteriors estudis, preferentment assaigs d'intervenció controlats que estiguin dissenyats específicament per comprendre el mecanisme subjacent a aquestes troballes.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH