Fundació ONCE llança les beques "Oportunitat al Talent" per a universitaris amb discapacitat

|

DDG 20160825141007 800La tercera edició del programa de beques 'Oportunitat al Talent' de la Fundació ONCE arrenca en col·laboració amb el Fons Social Europeu. El seu objectiu és desenvolupar al màxim la personalitat, els talents i la creativitat de les persones amb discapacitat finançant beques de formació superior.


En concret, la iniciativa persegueix fomentar la participació de les persones amb discapacitat en programes d'investigació i postgrau i la seva permanència a la universitat com a personal docent i investigador. A més, com ha assenyalat la fundació pretén millorar la formació i l'aprenentatge dels titulats amb discapacitat per a "adaptar la seva formació a les necessitats empresarials i garantir la seva inclusió laboral en ocupacions de qualitat".


Dins dels objectius l'organització també assenyala el paper d'afavorir la investigació i la innovació en l'àmbit de la discapacitat, des del camp científic i universitari, són altres dels objectius del programa. Així, la fundació resumeix la iniciativa a "evitar que el talent d'un 15% de la població mundial corri el risc de ser desaprofitat".


En total s'ofereixen 54 beques en cinc modalitats: mobilitat transnacional; per a màster i postgraus; beques de doctorat; d'investigació, i beques d'estudis i esport. En l'edició de l'any passat es van atorgar un total de 55 beques a alumnes procedents de 30 universitats espanyoles.


Les beques de mobilitat transnacional, destinades a alumnes de grau o de màster matriculats en alguna universitat estrangera, compten amb una quantia de 6.000 euros per estudiant i s'ofereixen 20 beques. Així mateix, respecte a les beques per a màster i postgraus, els candidats han de ser alumnes amb un grau o equivalent, matriculats o preinscrits en un màster oficial de qualsevol universitat espanyola o institució de reconegut prestigi. En total s'oferiran 20 beques d'aquesta categoria amb una quantia de 3.000 euros cadascuna.


També s'han convocat dues beques de doctorat, que tenen una quantia de 12.000 euros anuals prorrogable a dos, en què els sol·licitants han de ser universitaris en possessió de màster o titulació equivalent i matriculats de doctorat en alguna universitat espanyola.


Les dues beques a la investigació estan dotades amb 25.000 euros anuals per alumne, també prorrogable a dos anys i estan destinades a doctors en qualsevol disciplina amb un projecte investigador a desenvolupar en una universitat o centre d'investigació de reconegut prestigi.


En aquesta tercera edició s'han convocat, a més, un total de deu beques d'estudis i esport per potenciar la formació dels estudiants i esportistes amb discapacitat. Aquests ajuts estan destinats a estudiants de grau, cicles formatius de grau mitjà o superior i màster i postgraus, que compatibilitzin els estudis amb la pràctica esportiva i no rebin contraprestació econòmica per això. La quantia en aquesta modalitat és de 3.000 euros.


Finalment, l'organització ha assenyalat que també es convoquen les beques Fundació ONCE-INECO de mobilitat internacional i màster dirigides a estudiants d'enginyeries.


Les sol·licituds per a les beques de mobilitat, màster i postgraus i estudis i esport, s'han d'adreçar a Fundació ONCE fins al 3 d'octubre. D'altra banda, les beques de doctorat i investigació podran sol·licitar-se fins al 10 d'octubre.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH