Rajoy: "L'alternativa al seu govern es un pacte amb independentistes o elecciones"

|

Fotonoticia 20160830164624 8001El president ha finalitzat el seu discurs amb el qual reclama el suport de la Cambra. Ha esgrimit tres raons fonamentals per les quals creu que el seu grup hauria de formar govern: que Espanya necessita un govern "amb urgència", que els espanyols hagin expressat a les urnes la seva "preferència pel PP" i que, en opinió del líder popular, "no hi ha una alternativa raonable".


Rajoy ha posat en valor la feina "extraordinari" desplegat pel seu Govern i per tota la societat espanyola per superar la crisi econòmica en un termini breu, una "història d'èxit" que, segons ha dit, es reconeix fora d'Espanya. Però ha advertit que aquest "horitzó de prosperitat" es pot "ennuvolar", que la recuperació econòmica es pot malmetre "per culpa de la paràlisi política" i això "no seria just".


A Espanya urgeix un Govern, ha insistit, perquè s'ha compromès amb la UE a reduir el dèficit per sota del 3% del PIB per al 2018, la qual cosa obliga a adoptar una sèrie de mesures ja, entre elles la de presentar un projecte de Pressupostos generals de l'Estat per a 2017.


RISC DE SANCIONS EUROPEES


Les conseqüències de no complir les exigències de Brusselles serien "d'extrema gravetat", ha alertat, i inclourien "sancions" per al país o pèrdua de finançament europeu, per no esmentar el menyscabament a la credibilitat guanyada.


Però és que a més, dels pressupostos depenen les prestacions que gairebé 14 milions d'espanyols reben tots els mesos, però també el finançament de les comunitats autònomes i ajuntaments --i els serveis socials que prestan-- així com les inversions i les ofertes públiques d'ocupació, ha recordat.


FORMAR GOVERN, RESPONSABILITAT DE TOTS


Per això, ha afirmat que el "futur immediat" d'Espanya "està pendent del que es decideixi en aquest debat", de manera que la formació d'un Govern a Espanya, i atès que Rajoy encara no arriba a la majoria absoluta després dels pactes amb Ciutadans i Coalició Canària (amb els que suma 170), és "una responsabilitat compartida, ineludiblement compartida, davant la qual ningú hauria de mostrar-se indiferent".


"Llevat que en aquest debat algú expressi el contrari, he de suposar que tots desitgem que Espanya eviti unes noves eleccions. O és que algú aquí està pensant en convocar novament als espanyols a les urnes? ¿I quantes vegades estaria disposat a fer-ho? ", ha preguntat en una clara allusió al PSOE.


OCUPACIÓ


Rajoy ha deixat clar que el seu objectiu clau és l'ocupació. El president en funcions ha afirmat que aquest ha estat sempre la seva "màxima preocupació i prioritat". Ha subratllat que "el 2011 es destruïen cada dia 1.400 llocs de treball i per contra avui troben feina per dia 1.600 espanyols".


El candidat a la presidència ha afirmat que Espanya ha passat de "ser el país de l'eurozona en què més ocupació es destruïa a ser el que més cregui". Ha ressaltat que "canviem de situació però no d'objectiu perquè encara ens queda tasca". El seu objectiu, ha dit, és aconseguir "mig milió de llocs de treball a l'any i que cada dia siguin de més estabilitat i qualitat". Ha indicat que això depèn "del creixement i la recuperació" i els ha condicionat a la formació de govern del Partit Popular.


"PACTE DE MIL COLORS"


Rajoy avisa que l'alternativa al seu govern moderat és un "pacte de mil colors" amb independentistes o eleccions. El líder del PP, Mariano Rajoy, ha advertit que les úniques alternatives possibles al Govern "moderat" que es proposa encapçalar són un "pacte de mil colors" que inclogui partits independentistes que volen trencar la unitat territorial d'Espanya o repetir de nou les eleccions.


El candidat nomenat pel Rei per formar Govern ha presentat el seu projecte com el "més convenient i raonable" per als espanyols, "llevat que algú --ha dit-- pretengui jugar" buscant un acord amb els independentistes o persegueixi uns nous comicis.


Un Executiu presidit per ell --ha insistit Rajoy- és l'únic amb possibilitats reals de continuar la tasca empresa per a la recuperació de l'economia, per atreure inversions, que continuï creant ocupació i perquè, en definitiva, estengui un clima de confiança a Espanya dins i fora de les nostres fronteres.


Rajoy ha subratllat que el temps apressa i Espanya necessita amb urgència un Govern d'aquestes característiques perquè, en cas contrari, el país corre el risc que s'ennuvoli el "horitzó de prosperitat" que té encara avui per davant o es malmeti per culpa de la paràlisi política la recuperació econòmica en marxa.


CRIDA AL PSOE


Rajoy ofereix a tots els partits i "especialment al PSOE", obrir una negociació per arribar a "junts" un model "estable".


Rajoy ofereix un pacte al PSOE per reformar el sistema de finançament autonòmic tenint com a objectiu que tots els espanyols puguin accedir en les mateixes condicions als serveis bàsics com Sanitat, Educació i Dependència.


Comptar amb un consens "de primer ordre" perquè tots els ciutadans puguin accedir en igualtat de condicions als serveis bàsics, així com garantir un finançament estable que blindi aquest finançament enfront dels cicles econòmics, objectius de Rajoy.


PACTE DE TOLEDO


Mariano Rajoy ha anunciat que si surt elegit president convocarà la taula del Pacte de Toledo per afrontar una reforma que reforci l'actual sistema de pensions. "Hem de donar tranquillitat als pensionistes presents i futurs", ha defensat Rajoy, que s'ha compromès a la convocatòria "immediata" del Pacte de Toledo.


En aquest sentit, ha destacat els "esforços" realitzats pel Govern per millorar la sostenibilitat del sistema, tant en el nombre de pensions, que ha assolit màxims històrics, amb prop de 9,5 milions de pensionistes, com en la quantia de les mateixes, amb un pressupost de més de 130.000 milions d'euros que "mai abans s'havia superat".


Així, ha recordat que durant el seu mandat s'ha garantit l'actualització de les pensions i s'ha millorat el sistema amb un complement addicional a la maternitat.


El president del Govern en funcions també s'ha compromès a baixar els impostos si resulta investit de nou president, amb una rebaixa de dos punts de l'IRPF quan Espanya situï el seu dèficit per sota del 3%, de manera que quedi fixat en el 18% en el tram més baix i en el 43,5% en el superior, així com a la revisió d'altres figures impositives.


CATALUNYA


El president ha dit que "sempre ha estat disposat a treballar amb els catalans" però insisteix que el primer requisit per a qualsevol solució justa és "el respecte a la legalitat i als drets de tots els espanyols". Ha insistit que "Catalunya és també dels set milions d'espanyols que hi viuen".

A més ha destacat que l'independentisme a Catalunya "no té fonament".


EDUCACIÓ


El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha manifestat aquest dijous 30 d'agost, durant el discurs d'investidura, la seva "voluntat" per obrir un diàleg per aconseguir un 'Pacte nacional per l'Educació', que aporti estabilitat al sistema educatiu, se centri en la millora dels resultats i en garantir la igualtat d'oportunitats i que tots puguin accedir-hi en igualtat de condicions. "Res més", ha postillat.


Rajoy ha defensat que el pacte educatiu s'estengui a tots els nivells "des de Primària fins a la Universitat" i ha subratllat que respon a una "voluntat compartida per tots" la defensa del dret a l'educació i del dret dels pares a triar l'educació que volen per als seus fills.


"El deure dels poders públics és garantir aquests drets i treballar per la igualtat, l'equitat i la qualitat", ha asseverat el líder del PP, que ha assegurat també que per a això cal "garantir i reforçar" l'accés a les beques , atendre les necessitats específiques dels alumnes, lluitar contra l'abandonament escolar i per la convivència a les aules.


TERCERES ELECCIONS


El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha advertit avui, durant la intervenció inaugural del debat d'investidura, que el "major dany" a la democràcia és a dir als espanyols que el seu vot ha estat "inútil" en dues ocasions i que cal repetir eleccions per tercera vegada.


Mariano Rajoy ha fet aquestes afirmacions just abans de referir-se a les seves propostes contra la corrupció. Després proposar diversos pactes d'Estat --reforma del finançament autonòmic, pensions, Educació, violència de gènere-- ha precisat que l'obligació dels polítics és "reforçar" el vincle que un als ciutadans amb els seus representants.


Per a això, ha advertit que el millor és "complir" la voluntat dels espanyols expressada en les eleccions generals i això, ha dit, no només suposa "respectar l'opció més votada a les urnes", sinó la formació d'un Govern.


Per això, ha avisat: "difícilment se m'acut un major dany a la democràcia espanyola que dir als ciutadans que el seu vot ha estat inútil en dues ocasions i haver de repetir les eleccions generals per tercera vegada".


En aquest sentit, Mariano Rajoy ha volgut deixar clar que "la primera" per respectar la democràcia és "enfortir-la".


PACTE EN POLÍTICA EXTERIOR I CONTRA EL TERRORISME


Un altre "gran acord" que Rajoy ha ofert avui a la resta de la Cambra ha estat en política europea i exterior. El candidat s'ha compromès a "consensuar" la posició espanyola a la UE, que afronta en els propers anys grans reptes com el Brexit, la immigració, la necessitat de créixer econòmicament i de lluitar contra el gihadisme.


Rajoy ha tingut també en aquest apartat un record per a les víctimes del terrorisme, a les que els ha dit que perseguirà els terroristes i els seus collaboradors així com els actes en el seu homenatge que s'organitzin, la "propagació" del seu ideari i la seva radicalitat .


En aquest capítol s'ha referit igualment al gihadisme i s'ha compromès a reforçar el pacte signat contra aquest terrorisme ja que sigui la via d'informació a la resta de partits i de reflexió sobre les mesures que calgui prendre.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH