dimecres, 27 de gener de 2021

El BBVA formalitza l'absorció de CatalunyaCaixa

|

Cx


El BBVA i CatalunyaCaixa (CX) han formalitzat aquest dijous la seva fusió en presentar l'escriptura per la qual el banc basc absorbeix al català, després de comptar també amb l'autorització del Ministeri d'Economia i Competitivitat i haver cumplidolos altres tràmits establerts per llei.


Es preveu que l'escriptura de fusió s'inscrigui en el Registre Mercantil de Bizkaia el 9 de setembre, prèvia constància de la inexistència d'obstacles registrals a la fusió en el Registre Mercantil de Barcelona, ha informat BBVA a la Comissió Nacional del Mercat de Valors ( CNMV).


A la data d'inscripció de l'escriptura de fusió en el Registre Mercantil de Biscaia, les accions de CX quedaran automàticament extingides i seran canviades per accions de BBVA.


Seguint el Projecte Comú defusió, els accionistes de CX (diferents de BBVA) rebran una acció de BBVA per cada deu accions de CX, i BBVA atendrà el bescanvi mitjançant el lliurament d'accions pròpies en autocartera.


Del total de 1978783178 accions en què està dividit el capital social de CX, no seran canviades les 1947166809 accions de CX titularitat de BBVA (98,4% del capital) ni les 13.883.711 accions de les que CX és titular en règim d'autocartera, representatives d'aproximadament un 0,70% del seu capital social.


Les accions de CX titularitat de BBVA i en autocartera seran amortitzades i extingides, i el nombre de títols de CX que seran canviats per accions de BBVA serà de 17.732.658, pel que el nombre màxim d'accions de BBVA necessàries per atendre el bescanvi serà de 1.773.265.


Les accions lliurades per BBVA per atendre el bescanvi donaran dret a participar en els guanys socials de BBVA a partir de la data en què siguin assignades als seus destinataris.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH