dimarts, 20 de octubre de 2020

¿Barcelona aplica els descomptes a famílies nombroses a les escoles bressol municipals?

|

Llarinfants

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha donat la raó a la mare d'una família nombrosa que ha elevat una queixa per no obtenir una bonificació a escolaritzar tres nens a l'Escola Bressol Municipal Pau de la capital catalana pels que ha pagat 900 euros mensuals.


En la resposta a la dona Mireia Collado, Vilà admet l'existència d'un greuge comparatiu entre administracions públiques, ja que en el cas de les llars d'infants de la Generalitat la condició de família nombrosa implica un descompte en la quota d'escolaritat del 50%.


Greuges vila

Collado, a la qual se li va denegar la bonificació per superar la renda familiar, va fer una instància en què sol·licitava la revisió del cas, ja que l'assistència dels tres petits a la guarderia suposava una suma de 900 euros mensuals --300 euros per petit--.


Després d'estudiar el cas, la Síndica ha estimat la queixa, i ha considerat que la regulació dels preus públics per als serveis d'educació per al curs 2014-2015 vulnera la Llei 40/2003 de protecció de les famílies nombroses.


L'esmentada normativa de protecció a les famílies nombroses estableix que aquestes famílies han de tenir un tracte preferent en la concessió de beques i ajuts en matèria educativa, i determina que aquestes comptaran amb una bonificació del 50% en l'àmbit de l'educació, en tots els règims, nivell i cicle.


L'AJUNTAMENT NO HA COMPLERT


La Síndica també apel·la a la Constitució per establir que els poders públics han d'assegurar protecció a les famílies i que la llei dels drets i deures de la infància i l'adolescència assenyala que l'administració pública ha de promoure serveis educatius que afavoreixin la reorganització dels temps personal, familiar i laboral dels progenitors.


A més, assenyala que l'Ajuntament de Barcelona es compromet en la seva Carta Municipal a posar a l'abast de les famílies dels instruments i recursos necessaris per desenvolupar el paper socialitzador i protector dels menors, prestant especial atenció a les famílies nombroses.


"En el cas de la família de la senyora Coll no van ser tinguts en compte aquests preceptes, ni es van tenir en compte les circumstàncies excepcionals, ja no de família nombrosa, sinó que els seus tres fills anessin a l'escola bressol el mateix curs", ha assumit la Síndica.


RETORN DELS IMPORTS ABONATS


Segons Vilà, "l'actuació de la Regidoria d'Educació i Universitats i de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMEB) no ha estat ajustada a dret ni eficaç en la regulació dels preus públics i bonificacions de les llars d'infants en els casos de famílies nombroses ".


Per tot això, ha recomanat a l'IMEB revisar l'expedient de Collado pel qual es desestimava el recurs d'alçada presentat, així com que aquesta revisió es faci extensiva als expedients de totes les famílies nombroses amb fills a les escoles bressol al curs 2014-2015 amb la finalitat de reconèixer els beneficis que la seva situació comporta i amb el corresponent retorn dels imports abonats.


ALBERTO FERNÁNDEZ DEMANA SABER SI HI HA MÉS CASOS


Fernandez pp

Per la seva banda, el president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha demanat conèixer si hi ha casos de famílies nombroses a les que no se'ls hagi aplicat el descompte perceptiu a escolaritzar els seus fills en escoles bressol municipals.


"Cal conèixer si hi ha més casos de famílies que puguin estar afectades, ja que les famílies nombroses han de tenir un tracte preferent en la concessió de beques i ajudes", ha demanat el regidor.


El popular ha instat el Govern municipal a que estableixi reduccions de les taxes i preus públics en funció de les càrregues familiars i augmentar els mínims de renda que donen accés a prestacions i ajudes socials.


"Per cohesionar la societat és fonamental potenciar la família i les polítiques públiques que li donen suport", ha afegit Fernández.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH