dissabte, 24 de agost de 2019

Jordi Cornet reclama consens a l'Ajuntament i grups municipals per desencallar les Casernes de Sant Andreu

|

Cornet casernes

Jordi Cornet | Foto. Moisés B. Martínez


El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet, ha informat aquest dimarts sobre la situació del desenvolupament urbanístic de les antigues casernes de Sant Andreu (més coneguts com les 'Casernes de Sant Andreu').


Cornet ha anunciat que l'entitat inicia la convocatòria de concursos públics, la qual cosa permet la construcció de l'edifici per a les 78 famílies d'aquest barri que seran reallotjades, amb un import total de sortida d'ofertes de prop de 11 milions d'euros.


D'aquesta manera, l'oferta suposa la reactivació de l'activitat en Casernes de Sant Andreu després de la crisi immobiliària i els primers passos per desencallar un projecte que porta 10 anys estancat.


LES OBRES


Els moviments de terres i l'estructura de l'edifici per als reallotjats sortiran a concurs per un preu de licitació de 3,3 milions. En un segon concurs públic, es traurà a concurs arquitectura i instal·lacions per 7,7 milions d'euros.


L'edifici en qüestió es construirà al carrer Torres i Bages, a l'altura dels números 130 i 134. Allà es reallotjaran les famílies afectades que viuen als pisos del carrer Palomar, dels quals molts són propietaris o inquilins de l'Institut d'Habitatge Infraestructura i Equipament de la Defensa (INVIED).


Les antigues casernes van ser adquirits pel Consorci l'any 2004 per mandat de l'Ajuntament de Barcelona per impulsar un pla de millora urbana a la zona.


Cornet ha volgut destacar l'important esforç que ha suposat per al Consorci tirar endavant aquest projecte, ja que han patit una "devaluació d'actius molt important".


El Consorci va adquirir els terrenys per 83 milions d'euros. Fins 2010, la inversió destinada a aquest projecte va ascendir a 93.900.000 d'euros. Però entre els anys 2011 i 2016, l'ajust d'actius va reduir el valor dels terrenys a 51.900.000. "El Consoci de la Zona Franca ha perdut 41,4 milions d'euros de valor comptable en Casernes", ha incidit Cornet.


LA INVERSIÓ DE L'AJUNTAMENT, PENDENT


Aquest ajust del valor i el gir econòmic que ha realitzat el Consorci, ha permès donar els primers passos per arrencar amb la fase edificativa a les Casernes. Un esforç que, de moment, es topa amb un impediment. La inversió pendent per part de l'Ajuntament de Barcelona.


La zona està a l'espera que procedeixi a la seva urbanització, per a la qual es necessita l'aprovació del Pla d'Inversió Municipal. L'Ajuntament s'ha compromès a invertir 13 milions d'euros per a això. Però per 2017 només hi ha presupuestados3 milions. "Per desbloquejar això cal que l'Ajuntament destini els diners que falta en els Pressupostos de 2018", ha assenyalat Cornet.


"Si l'Ajuntament no fa els carrers, les voreres, la il·luminació, les clavegueres ... no es podran fer els habitatges", ha destacat. Cornet ha destacat que si hi ha un compromís polític per part de consistori barceloní. "Demano a tots els cap dels grups municipals que traslladin aquest consens al Ple i que es cristal·litzi en el Pla d'Inversió Municipal i en el Pla d'Infraestructures de l'Ajuntament" , ha assenyalat.


"Però mentre no tinguem la inversió i s'urbanitzi la zona, no es podrà construir res", ha reblat.


GRAN ESFORÇ ECONÒMIC I CORPORATIU


El delegat del CZFB ha volgut destacar "el gran esforç econòmic i corporatiu que ha realitzat el Consorci per a fer possible la remodelació d'aquesta àrea de Barcelona, per revitalitzar-la i dotar-la de serveis; un esforç que encara no ha estat reconegut i reivindico".


Cornet ha destacat que el Consorci, "amb un pressupost d'inversió en 2016 de 39 milions d'euros, dedica 27 a la promoció d'habitatge. Això es tradueix en un 69% destinat a inversions lligades a la promoció d'habitatge social o de preu assequible ".


A més, ha assenyalat que per al pressupost de 2017, el percentatge destinat a aquesta finalitat serà del 52%. "Això mostra el nostre compromís".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH