Colau proposa tarifes d'aparcament segons la contaminació i mantenir l'IBI

|


Badia


El Govern de Barcelona, liderat per Ada Colau, proposa unes Ordenances Fiscals que inclouen un nou sistema de tarifes d'aparcament per cobrar en funció de les emissions i la mida dels vehicles, i també mantenir la congelació de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a propietats de menys de 300.000 euros de valor cadastral, el que equival al 98% d'habitatges, mentre que s'aplicarà un límit del 8% al 2% restant.


El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha explicat aquest dijous en roda de premsa que el nou sistema tarifari pel qual advoca el Govern d'Ada Colau en la seva proposta d'Ordenances Fiscals --que haurà de negociar amb la resta de grups municipals-- planteja una quantitat fixa d'aparcament, inferior al preu actual, que es sumarà a penalitzacions per emissions i per grandària dels vehicles.


Al costat del gerent de Presidència i Economia, Jordi Ayala, Badia ha destacat que també crearan una nova taxa per estacionament d'autobusos per visitar la Font Màgica de Montjuïc, i s'incrementarà la taxa per a aquests autobusos en altres zones de la ciutat.


Així, a la Zona Blava tipus A --especialment situada al centre-- s'establirà un preu fix de dos euros l'hora --ara de 2,50--, als quals se sumaran quantitats en funció de la mida i les emissions ; a la Zona Blava tipus B --en la major part de la ciutat-- aquesta quantitat fixa serà de 1,75 euros, quan ara és de 2,25; a la Zona Verda A seran 2,5 --ara 3 euros-- ia la Zona Verda B serà de 2,25, quan actualment és de 2,75 l'hora.


Els cotxes de menys de 2.550 centímetres de la roda davantera a la posterior no pagaran més si són elèctrics o híbrids; pagaran 0,25 euros si són de categoria ambiental C; 0,50 si són de categoria B, i 0,65 la resta de vehicles, mentre que els d'entre 2.250 centímetres i 1.815 pagaran 0,25 si són elèctrics o híbrids; 0,50 de la categoria C i B, i 0,80 la resta de vehicles.


Aquells cotxes que mesurin més de 2.815 centímetres d'una roda a l'altra hauran de pagar 0,50 euros més per hora si són híbrids o elèctrics; 0,65 euros si són de categoria ambiental C; 0,80 si ho són de categoria C, i 1,15 euros més l'hora la resta de vehicles que no s'incloguin en aquestes categories, una cosa que s'aplicarà, si s'aprova la proposta, al llarg de 2017 quan la DGT hagi finalitzat la categorització i es disposi dels nous parkímetros.


El Govern municipal proposa, a més, que tots els vehicles hagin d'abonar dos euros addicionals si estacionen durant episodis de contaminació que decreti la Generalitat --dels quals es produeixen uns dos o tres a l'any-- i ajustes el Impost sobre Vehicles a les seves emissions , en funció dels distintius de la DGT.


AUTOBUSOS TURÍSTICS


Advoquen per crear una nova taxa per a l'estacionament d'autobusos turístics per visitar la Font Màgica de Montjuïc --per la qual cosa hauran d'avisar prèviament-- i per incrementar aquesta taxa d'estacionament de busos turístics a la resta de zones de la ciutat.


A més, potenciaran els ajuts de l'IBI i canvien el criteri de les bonificacions per a famílies nombroses --Iran en funció de la renda i no del valor catastral--, i incrementen les bonificacions per a habitatges per energia solar, mentre que l'Impost de Construccions i obres (ICIO) també tindrà bonificacions per aquesta energia tant per obra nova com per rehabilitacions.


Ayala ha ressaltat que la major part de les taxes es mantenen o incrementen només en base a l'Índex de Preus de Consum (IPC) --com la de la grúa--, i que augmenten algunes per serveis dels bombers i s'aplicaran a actes lúdics i culturals de caràcter lucratiu en tots els mercats.


Proposen rebaixar serveis de la Guàrdia Urbana per haver-se reduït el seu cost, com els tests de drogues; impulsar les exempcions en cementiris a persones amb pocs recursos, i incorporar a les Ordenances Fiscals bonificacions culturals --com la targeta Gaudir Més Barcelona--, entre altres mesures de la proposta del Govern municipal, que haurà d'abordar-se amb la resta de grups per a la seva aprovació inicial i després definitiva, previsiblement al ple de desembre.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH