La Generalitat es nega a negociar amb els 277 treballadors que aniran a l'atur per l'Agència Tributària Catalana

|

Catalunya 8


CatalunyaPress.- La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), el sindicat més representatiu en les administracions públiques, ha denunciat "el caos" a l'Agència Tributària Catalana (ATC).


Segons el sindicat, la Generalitat, a través de la Secretaria d'Hisenda, "es nega a constituir la taula de negociació amb els legítims representants dels 277 treballadors de les oficines liquidadores". Aquests perdran la feina quan es tanquin 40 de les 55 oficines existents actualment a les que s'atén als contribuents.


CSIF assegura que els treballadors denuncien la "discriminació" a la qual estan sent sotmesos per part de la Secretaria d'Hisenda. "En altres casos s'ha arribat a un acord com el de la Conselleria de Salut, que ha tancat un acord amb els 39 empleats de la Clínica del Vallès perquè s'incorporin com a funcionaris interins. Però els 277 treballadors de les oficines liquidadores hauran d'acudir a un concurs públic, sense reserva de la seva plaça i sense garanties de conservació d'antiguitat ", assegura CSIF.


"El diàleg és imprescindible per donar un bon servei al ciutadà i aconseguir una bona gestió. Els treballadors de les oficines liquidadores estem desprotegits i sense més opció que les que ens està imposant la Generalitat. Res de diàleg ni possibles acords. Però no serem els únics perjudicats, ja que els ciutadans patirien una retallada de serveis, en passar de 53 oficines a 15, i són enganyats sistemàticament amb les 142 oficines de la Diputació. Al final, el nombre de persones damnificades serà molt elevat . El senyor Salvadó portarà el caos a l'Agència Tributària Catalana ", conclou Jordi Maldonado, responsable d'àrea de registres de CSIF.


El sindicat convocarà aquest divendres a tot el personal de les oficines liquidadores de Catalunya perquè acudeixin a una assemblea el proper dia 18 d'octubre, on es decidiran les accions que s'han de seguir.


MÉS CRÍTIQUES


CSIF ha criticat, a més, que la Generalitat "passa per alt" les opinions dels treballadors en la figura dels seus representants sindicals i els "llegeix la cartilla sense més, sense ni tan sols constituir una taula de negociació en regla".


En aquest sentit, denuncia la "vulneració" de la Llei Sindical, ja que "la Generalitat ha convocat a organitzacions sindicals sense representació i ha exclòs a altres en ple dret".


"Lamentem que no s'hagi convocat els companys d'UGT i CCOO i, en canvi, s'hagi convocat a organitzacions sindicals sense cap representació a les oficines liquidadores. Per això denunciem la vulneració dels drets sindicals del col·lectiu dels empleats de les oficines liquidadores per convidar a una reunió a un sindicat sense representativitat ni legitimitat.


Amb aquesta acció veiem la intencionalitat, per part de la Generalitat, d'evitar tenir una negociació formal amb els legítims representants de la part social i la clara intenció de no atendre l'única petició que se'ls ha demanat per activa i per passiva: la obertura d'una taula de negociació per pactar la subrogació, traspàs o integració de l'actual personal de les oficines liquidadores en l'Agència Tributària Catalana ", ha assegurat Jordi Maldonado després de reunir-se aquest dijous amb la Generalitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH