El Consell de Ministres autoritza Catalunya a refinançar-se a curt termini per 172 milions

|


Catalunya 9


El Consell de Ministres ha autoritzat a Catalunya per formalitzar operacions per un import màxim de 171.960.000 d'euros per refinançar els venciments de préstecs o línies de crèdit a curt termini durant els mesos d'octubre, novembre i desembre de 2016.


Segons ha informat el Govern central, Catalunya i Cantàbria --que ha estat autoritzada per formalitzar operacions per fins a 100 milions per cobrir desfasaments transitoris de tesorería-- han incomplert l'objectiu d'estabilitat pressupostària i la regla de despesa i Catalunya, a més, l'objectiu de deute públic de l'exercici 2015.


Per això, d'acord amb la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, hauran de presentar un pla econòmic-financer que permeti a l'any en curs i el següent el compliment d'objectius per a la declaració d'idoneïtat de les seves mesures d'ingressos i despeses.


Fins que el pla econòmic-financer sigui declarat idoni, totes les operacions d'endeutament de les autonomies incomplidores, incloent les operacions de crèdit a curt termini que no siguin considerades finançament exterior, precisaran d'autorització de l'Estat.


Les dues comunitats autònomes hauran supeditar les operacions d'endeutament al compliment de l'objectiu de deute per a l'any 2016, que estableix l'21,2% del PIB regional en el cas de Cantàbria i en el 31,4% del PIB regional en el cas de Catalunya .Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH