El Parlament debatrà aquesta setmana sobre l'Agència Tributària de Catalunya

|


Parlament 12


El ple del Parlament, que començarà aquest dimarts i s'allargarà fins dijous, debatrà l'admissió a tràmit d'una part de la segona llei de "desconnexió" de JxSí i la CUP. Aquesta estableix l'estructura i les funcions de l'administració tributària de la Generalitat que formen l'Agència Tributària de Catalunya.


L'ordre del dia preveu, a més de l'aprovació del pressupost del Parlament per al 2017, que puja a 53,6 milions d'euros, cinc debats de totalitat dels projectes de llei de l'arquitectura i de l'Agència de Ciberseguretat; de les proposicions de llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme i del Codi Tributari de Catalunya, i d'una proposta per presentar al Congrés una proposició per modificar la llei espanyola de memòria històrica.


La segona llei de desconnexió aborda el "codi tributari de Catalunya" i els llibres primer, segon i tercer relatiu a l'administració tributària de la Generalitat de Catalunya, i serà admesa a tràmit amb els vots de JxSí i la CUP.


La llei es divideix en diversos llibres i està previst que es debatann els tres primers: disposicions generals sobre el sistema tributari de Catalunya; l'agència tributària de Catalunya i la junta de tributs i, finalment, el consell fiscal i l'institut d'investigació fiscal i estudis tributaris.


Les altres dues lleis de desconnexió que preparen JxSí i la CUP són les d'una agència de protecció social catalana, que va ser admesa a tràmit al juliol, i la de transitorietat jurídica, que encara es treballa en ponència i que no ha estat presentada.


AGÈNCIA DE ciberseguretat


També està previst que els projecte de llei del Govern sobre la creació de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i el d'arquitectura rebin la llum verda de la Cambra i segueixin el tràmit en comissió.


L'objectiu de l'Agència serà garantir la ciberseguretat a Catalunya, de manera que entre les seves funcions estarà prevenir, detectar i respondre incidents o ciberamenaces així com investigar-los, i substituirà el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat).


A més, es debatrà una proposició de llei de JxSí, la CUP i SíQueEsPot sobre la reparació jurídica de les víctimes del franquisme, a la qual cap grup ha presentat esmena a la totalitat, que declara nuls i sense cap efecte jurídic tots els consells de guerra sumaríssims i les seves respectives sentències instruïts per causes polítiques a Catalunya pel règim franquista.


També s'abordarà la proposta del PSC per demanar al Congrés una modificació de la llei de memòria històrica per declarar nuls i sense efecte jurídic les actuacions i sentències dels òrgans i tribunals de la dictadura franquista basades en motius polítics, i reconeix el dret a una indemnització de 135.000 euros als beneficiaris dels que van morir entre juny de 1940 i setembre de 1945 per la seva deportació o internament en camps de concentració i de treball nazis.


Finalment, l'únic debat final que tindrà lloc el ple serà en lectura única --el procediment de urgència-- i es decidirà si es valida o no el projecte de llei del Govern de modificacions urgents en matèria tributària, que recupera canvis tributaris inclosos en el projecte de la llei d'acompanyament dels comptes que no van prosperar pel rebuig de la CUP.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH