divendres, 24 de gener de 2020

L'assemblea veïnal ​No Més Blocs valorarà les al·legacions populars contra el PDU-Granvia Llobregat

|


Fotorodapremsa


El passat 8 de octubre va finalitzar el termini d'exposició pública del PDU-Granvia Llobregat amb el que l'administració dóna per finalitzada les possibilitats de la participació ciutadana en el projecte. L’Assemblea No Més Blocs valorarà la campanya d’al·legacions populars contra el Pla Director Urbanístic PDU-Granvia Llobregat que va impulsar el passat mes de juliol.


L'Assemblea No Més Blocs va néixer fa dos anys i mig com resposta popular al PDU Granvia-Llobregat, davant la manca d'informació sobre l'impacte d'un megaprojecte com aquest sobre el barri de Bellvitge, i sobre la resta de la ciutat, a mig i llarg termini. Amb aquest nom l’Assemblea es reivindica hereva de les lluites veïnals del barri de Bellvitge als anys 70 que van utilitzar el mateix lema, i van aconseguir reduir el nombre de gratacels previstos per al barri. Tal i com recull el periodista Marc Andreu al seu llibre «Les ciutats invisibles», si avui Bellvitge és un barri vivible i no tan dens i amb tants conflictes de convivència com altres barris de la ciutat de L'Hospitalet és gràcies a aquelles lluites del passat.


L'Assemblea ha treballat des de llavors per informar a la ciutadania sobre el projecte en desenes d'actes públics. Durant l'últim període ha facilitat la presentació d'al·legacions a través del seu blog mitjançant allegacions tipus i un formulari virtual. La majoria de les al·legacions presentades fan referència a la desaparició d'un espai natural d'alt valor ecològic no només per a L'Hospitalet sinó per a tot el Baix Llobregat. Igualment hi ha una forta preocupació per la transformació de la zona en un no-barri desconnectat i alié al barri de Bellvitge i a la resta de la ciutat.
L'Assemblea No Més Blocs ha realitzat una recreació virtual que mostra el fort impacte visual que tindrà el Pla Director Urbanístic PDU-Granvia Llobregat sobre el territori i com afectarà a l'actual zona agrària. L’Assemblea ha denunciat reiteradament el caràcter opac de les negociacions entre l'Ajuntament i el Departament de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat.


L’Assemblea s’ha reunit amb col.lectius com Arquitectura Sin Fronteras iDepana, i amb persones destacades de la ciutat (Ricard Gutiérrez i Manuel Domínguez), per tal de conèixer el seu parer envers el PDU. Tots han mostrat el seu recolzament a les reivindicacions de l’Assemblea. També, i a petició de l’Assemblea, va tenir lloc una reunió amb responsables del PDU del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i el regidor Francesc Belver, 1r Tinent d’Alcaldía i responsable de l’àrea de coordinació, planificació, desenvolupament econòmic i ocupació de l’ajuntament de l’Hospitalet.


L'Assemblea està coordinada amb altres plataformes de la resta del país. L'aprovació de nous plans urbanístics per tot el territori i en especial a la zona més propera a L'Hospitalet (Pla Delta, Pla Caufec) posa de manifest l'inici d'un nou cicle econòmic d'especulació urbanística, directament relacionat amb el creixement descontrolat de Barcelona com a ciutat turística internacional. Després de la urbanització de la primera part de la Gran Via, al seu pas per L'Hospitalet (Projecte Plaça Europa), en clau estrictament econòmica i de desenvolupament econòmic de Barcelona, la ciutat corre el risc de repetir els mateixos errors amb el PDU-Granvia Llobregat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH