L'alcalde de Viladecans només "pensa" en els seus veïns

Carmen P .Flores

Viladecàs

Imatge virtual del futur outlet de Viladecans


Diuen que l'alcalde elegit després d'unes eleccions pel ple municipal que representa els veïns és la peça fonamental de l'organització municipal, així com el principal protagonista de la vida i activitat de l'Ajuntament.


La major preocupació que hauria de tenir és la de vetllar pel benestar dels seus veïns, fer del seu municipi un exemple de planificació territorial consensuada, no només amb els grups municipals de l'oposició sinó amb la pròpia ciutadania i no per l'article "ordeno i comandament", les connotacions del qual no són precisament molt democràtica. Això és el que hauria de ser, però la realitat és la contrària.


A Viladecans, el seu alcalde, Carlos Ruiz, no sap com acontentar els seus veïns, sempre pendent de les seves necessitats, opinions i complicitat. Per això, el model de ciutat que ha dissenyat hauria d'estar present en els llibres com a exemple del que no s'ha de fer. Els seus "pelotazos" urbanístics legals són tants i diversos -alguns els  hem explicat ja en aquest diari- que té content al personal.


Fa poc temps, l'il·lustre alcalde va tenir la brillant idea que Viladecans necessitava un outlet, que contribuiria a la creació de llocs de treball i atrauria el "turisme de compres". S'oblidava que el comerç local i el centre comercial Vilamarina anaven a patir les conseqüències del tancament d'establiments i, per tant, l'augment de les llistes d'aturats.


Per dur a terme la gran obra de l'outlet s'han hagut d'ampliar els dos ponts -en fases diferents-. Els veïns han estat patint les conseqüències de les obres: llargues esperes a causa de les cues que s'han format a l'entrada i sortida del municipi. Cal donar-li facilitats als que vénen a comprar i, mentre, als veïns que els hi donin.


Acabades les obres, "el gran pont" d'entrada al municipi compta amb quatre carrils: dos d'entrada i dos de sortida. Què bé!, van pensar més d'un, però "l'alegria dura poc a la casa dels pobres" i, per potenciar i facilitar als que vénen a comprar, dels dos carrils d'entrada s'han quedat en un, perquè l'altre va directament al centre comercial. Sempre pensant en els soferts veïns... que triguen més a sortir del poble que en arribar al seu lloc de treball.


Ara, l'ajuntament ha demanat que hi hagi més freqüència en els trens que paren a Viladecans i l'alcalde ho ha aconseguit. Sí, més freqüència i més trens els dissabtes i diumenges, que és quan els ciutadans de Viladecans van a la feina. Com els deia, el primer edil sempre pensant en els seus veïns. Resultat: les cues seguiran sent el paisatge predominant, els veïns continuaran queixant-se i l'alcalde fent el que li dóna la gana i aquí outlet i demà nous plans urbanístics que publicaran en el Butlletí Oficial, aquesta publicació de capçalera de tots els veïns. Així ningú s'assabenta i s'aplica la política "legal" de fets consumats però que no per això deixa de ser una pràctica poc ètica i que res té a veure amb la ciutadania.


Diu un refrany popular que "quan es mou l'alcalde no es mou en va", doncs això ...

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH