Un Outlet que portarà més atur a Viladecans

Purificación González
Portaveu Viladecans Sí Se Puede

Viladecans 6

Representació virtual del Outlet de Viladecans per dins


Ara és quan els ciutadans de Viladecans comencen a despertar del somni de "oripell" de l'Outlet. El nostre alcalde, el socialista o "sociolisto", Carlos Ruiz, porta uns quants anys, prometent l'Ítaca de 1300 o 1000 llocs de treball de nova creació a canvi de què, de posar-li les catifes "vermelles" als artífexs de tan descomunal despropòsit?


Fons d'inversió, que han posat a toca teula, ni més ni menys que 80 milions d'euros, per aixecar un altre centre comercial a meitat del que en altres temps era fèrtil sòl agrícola. Un pressupost, el de construcció de l'Outlet, que supera el que té el nostre consistori anualment.


Per l'hemeroteca quedaran aquests milers de llocs de treball que a dia d'avui són centenars, concretament 140 per als viladecanencs, que pateixen una taxa d'atur per sobre de la mitjana de la comarca. 140 es van formar en el nostre Can Calderón, palau de la New Age de l'ocupació "cool" perquè -com tothom sap- si alguna cosa es canvia el nom en anglès sembla que no llueix per al nostre equip de govern local. I entre bambolines l'Outlet no llueix tan bell.


No llueix per als ciutadans que gaudien de dos carrils d'entrada a Viladecans i que ara compten amb un, amb alt risc d'accident en la seva incorporació a la ciutat. No llueix tampoc per als ciutadans a qui se'ls anuncia que hi haurà més trens dissabtes, diumenges i festius, mentre suporten estoicament els retards entre setmana, un dia sí i un altre també.


No llueix per al que es menjaran més embussos exponencials, ni per als que estiguin més a prop i vegin com puja la contaminació per l'afluència d'1,2 milions de visitants anuals.


No llueix per al petit comerç local ni per als restauradors, que han vist com queien les màscares, una per una, en adonar que l'Outlet comptarà amb tot el necessari (com qualsevol altre centre comercial) perquè el visitant entri, gaudi i es marxi.


No llueix tampoc per als empresaris del proper Polígon Centre en el cor es construiran hotels per imperatiu de l'executiu "local".


A l'antic Egipte, els faraons s'erigien grans piràmides per transitar plàcidament cap a l'altre món. El nostre alcalde se li ha ocorregut ser recordat per un Outlet, que destruirà ocupació local, no només a Viladecans, sinó en els municipis més propers de la comarca.


I no es destruirà qualsevol tipus d'ocupació sinó que serà precisament l'ocupació de qualitat, el de la microeconomia, la que mou el nostre dia a dia, l'ocupació del petit empresari autònom i / o familiar, que de 2 en 2, de 5 en 5, constitueix el veritable tresor de la nostra economia real. Potser menys enlluernador que un "gran Outlet" però que ajuda a moltes famílies a arribar a final de mes i construeix vida als nostres carrers, a la nostra ciutat, Viladecans.


Senyor Ruiz, menys focs artificials, menys màgia potagia, menys "joc triler", admítalo ja, entre bambolines, amb aquest Outlet vostè ha hipotecat el nostre poble, i ho ha fet sense el permís dels que havien de donar-, la gent que ha nascut o viu o treballa a Viladecans. I això ni ho oblidarem ni s'ho anem a perdonar. Vostè s'equivoca avui i ho paguem tots avui i en el futur, els nostres fills i filles. No hi ha dret! Entén vostè perquè cada vegada més tenim set de canvi?


Purificació González

Portaveu de Viladecans, Sí Es Pot

www.viladecanssisepuede.com

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH