CGT denúncia criteris arbitraris en els processos de selecció de borses de treball per a l'Ajuntament de Barcelona

|

Ajuntament barcelona


El passat 20 d'abril, l'Ajuntament de Barcelona va publicar cinc convocatòries de borses de treball per a un total de 550 places per a llocs de treball de caràcter temporal.


En concret, es tractaven de 200 places de tècnic superior de Gestió, 100 de tècnic superior en Enginyeria, altres 100 de tècnic superior en Art i Història, 100 per tècnic superior en Informació i 50 de tècnic superior en Organització.


Segons constava en les bases de la convocatòria, el procés de selecció per a les cinc borses de treball es basava en una primera prova de test d'aptitud eliminatori, amb una puntuació màxima de 10; una prova de llengua catalana (convalidable i eliminatòria); una altra de castellà (convalidable i eliminatòria també); i una quarta prova que constava de dues parts: un test de personalitat i una entrevista, en què només participarien els millor qualificats en les proves anteriors.


En aquesta entrevistés valorarien "les competències professionals considerades pròpies de la categoria objecte de la convocatòria" i en ella participarien un nombre 2,5 vegades superior al de nombre de places de cada convocatòria, encara que fossin més els que haguessin aprovat i amb independència de la puntuació.


Les bases també assenyalaven que en el moment de fer el test de personalitat s'hauria de portar un currículum, tot i que no s'esmentava que aquest document es valoraria.


CRITERIS DE SELECCIÓ NO ANUNCIATS


La Secció Sindical de la CGT a l'Ajuntament de Barcelona assenyala que, després de les entrevistes, han constatat que de les persones entrevistes s'havien eliminat al 46% dels aspirants a tècnic superior de Gestió; 23% d'Enginyeria; 33% d'art i Història; El 29% d'Informació i un 60% d'Organització.


El sindicat assenyala que "l'elevat nombre de persones eliminades sense qualificació, els percentatges tan elevats i dispars, així com l'absència d'una correlació amb els resultats de les proves anteriors fan pensar en l'existència de criteris no anunciats a les bases".


Aquests criteris haurien llavors a veure amb "els currículums i en criteris arbitraris aplicats en les entrevistes que converteixen aquestes convocatòries en autèntics processos de lliure designació, sense cap garantia ni defensa enfront d'abusos per als participants".


GREU LESIÓ DE DRETS


Davant d'aquests fets, la CGT exigeix que d'aquesta quarta prova només es mantingui la puntuació del test de personalitat, excloent qualsevol altre criteri basat en l'entrevista o al currículum, ja que no estava especificat en les bases i no consten els criteris de valoració .


A partir d'aquesta valoració, la CGT reclama que s'elabori una nova llista definitiva en la qual s'incloguin els candidats amb les seves respectives puntuacions i siguin inclosos en la borsa de treball el nombre de candidats anunciats en cada cas.


De la mateixa manera, reclamen que "es plantegin les mateixes mesures correctores en els processos de selecció de sis noves borses actualment en curs".


La CGT considera que si no adoptar aquesta mesures, l'Ajuntament de Barcelona estaria causant una greu lesió dels drets dels participants, "que suposa la conculcació dels principis fonamentals d'accés al treball públic".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH