Fundació ONCE i CRUE convoquen 300 beques de pràctiques per a universitaris amb discapacitat

|

beques discapacitat


La Fundació ONCE i Crue Universitats Espanyoles han obert la convocatòria de 300 beques perquè universitaris amb discapacitat puguin realitzar pràctiques externes.


L'acord compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social 2014-2020, segons informen els seus impulsors.


El programa, 'Beques-Pràctiques Fundació ONCE-Crue Universitats Espanyoles', promou la realització de pràctiques acadèmiques externes a alumnes amb discapacitat als que es facilita el seu accés a una primera experiència laboral. D'aquesta manera, pretén millorar les seves oportunitats laborals i la seva carrera professional.


Així, la beca s'atorgarà a estudiants amb discapacitat matriculats a les universitats espanyoles associades a Crue, i centres adscrits. El pla suposa una inversió màxima de 540.000 euros amb un import de 1.800 euros per beca.


El període de les pràctiques serà de tres mesos, ampliable a sis a instàncies de l'empresa, i podran desenvolupar-se en grans empreses, pimes, microempreses, entitats de l'Economia Social i del tercer sector, així com altres institucions i entitats públiques o privades.


INCENTIVAR LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES AMB DISCAPACITAT


Amb aquesta iniciativa, les seves impulsores pretenen complementar la formació universitària dels estudiants, apropar-los a l'àmbit professional, facilitar-los una primera experiència laboral i, al mateix temps, reforçar el compromís de les empreses en la contractació de persones amb discapacitat.


Així, els estudiants podran avançar en les oportunitats d'ocupació del col·lectiu i la seva carrera professional en ocupacions tècnics i altament qualificats, com expliquen.


La col·laboració volen promoure la realització d'aquestes pràctiques, contribuir econòmicament al cost del programa i facilitar la intermediació de les empreses, incentivant a la contractació de persones amb discapacitat, fomentant nous vincles entre empresa i universitat i una millor gestió de la diversitat a través de la inclusió.


PRÀCTIQUES EN EMPRESES


La primera Convocatòria del Programa es desenvoluparà durant el curs acadèmic 2016 - 2017 i les pràctiques en empresa o entitat participant podran realitzar fins al 30 d'octubre de 2017. Les jornades seran de 25 hores setmanals amb l'horari pactat entre l'empresa i l'estudiant, garantint la compatibilitat amb els compromisos de l'activitat acadèmica que ha de desenvolupar l'alumne a la universitat.


A més, les empreses i entitats participants hauran d'assegurar els mecanismes i procediments necessaris per garantir una experiència positiva, com ara assegurar l'accessibilitat del lloc o assignar un tutor responsable.


Per participar en l'obtenció d'aquesta beca, els concursants han de ser alumnes universitaris que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33% i estar matriculats en qualsevol ensenyament oficial o propi de grau o màster impartida per la Universitat o pels centres adscrits participants.


Així mateix, han de tenir superats crèdits suficients del corresponent títol universitari. Es prioritzarà els alumnes d'últim curs i no podran mantenir relació contractual de tipus laboral, de prestació de serveis o assimilable en el moment de gaudir de la beca.


Per participar en la convocatòria, els estudiants hauran d'inscriure a través del web que Fundació ONCE té habilitada. El període d'inscripció s'inicia l'1 de novembre i estarà obert fins al 31 de desembre de 2016, mentre que el període de pràctiques començarà a partir l'1 de febrer de 2017 i podran desenvolupar fins al 31 octubre 2017.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH