dissabte, 5 de desembre de 2020

Luisa Martínez: "Treballem per aconseguir una societat més sana, justa i responsable"

|

Quiron

Luisa Martínez Abásolo, vicepresidenta i portaveu de la Fundació Quirónsalud


CatalunyaPress.- La Fundació Quirónsalud va néixer al novembre de 2015 per esdevenir un referent en l'àmbit de la salut i els hàbits saludables des dels seus tres àrees d'actuació: la promoció de la investigació i la innovació, l'acció social, i la formació dirigida al conjunt de la societat i, especialment, als pacients i les seves famílies.


A través dels valors de la transparència, la innovació, el compromís i la sostenibilitat, la Fundació, del Grup Quirónsalud, persegueix reforçar el seu compromís social i ajudar a aconseguir una societat més saludables.


Per conèixer més sobre aquesta Fundació, en CatalunyaPress hem parlat amb Luisa Martínez Abásolo, vicepresidenta i portaveu.
Explica'ns una mica més: què és la Fundació Quirónsalud?


Fundació Quirónsalud va ser creada el mes de novembre de 2015 com a resultat de la integració de les fundacions idcsalud, Quirón i Teknon. Des del primer moment hem mantingut actives les línies d'actuació que les tres fundacions venien realitzant en diferents àmbits, així com els seus objectius inicials.


Quan va ser creada?

Al novembre de 2015 i, com ja he dit, és el resultat de la fusió de diferents fundacions dels grups hospitalaris més grans a nivell nacional que estaven desenvolupant una àmplia i diversa activitat. La Fundació Quirónsalud és una de les més fermes apostes de Quirónsalud, incrementant el compromís responsable cap a la societat i mantenint els seus objectius inicials.


Quins són els seus principals objectius?

Els objectius són la promoció de la salut i els hàbits de vida saludables, fent especial èmfasi en la necessitat de posar al pacient en el centre de les nostres actuacions amb la finalitat d'aconseguir una societat més sana, justa i responsable.


Per tant, es dedica només a temes de salut?

Efectivament, vam treballar a través de tres línies d'actuació fonamentals de les que neixen programes i activitats estretament relacionats amb la salut. De manera puntual, a més, col·laborem amb altres entitats, sobretot en matèria d'acció social.


Parla'ns més sobre aquestes tres línes d'actuació

Són la investigació, la docència i la divulgació científica, on promovem activament la formació innovadora mèdica i sanitària. Per a això, posem en marxa nombroses activitats de formació mèdica continuada i docència de postgrau, en col·laboració amb les universitats més prestigioses, així com diversos cursos i actes científics dirigits tant als professionals assistencials com als pacients, les seves famílies, les associacions de pacients i la societat en general.


L'acció social està fonamentalment centrada en l'objectiu de col·laborar i donar suport als pacients i familiars, als treballadors, l'assistència social mitjançant la prestació d'ajuda a persones amb discapacitats o grups en risc d'exclusió social, a més de la promoció de l'ètica en tots els ordres de l'activitat sanitària promovent innovació i noves alternatives socialment justes i ecològicament sostenibles.


Qui col·labora amb vosaltres?

Diverses entitats que van des de les associacions de pacients fins a investigadors, docents o altres entitats que duguin a terme programes relacionats amb les nostres línies d'actuació, anteriorment comentades o que vulguin prestar el seu suport perquè puguem desenvolupar àmpliament la nostra activitat.


Quines activitats i programes teniu previst pels propers mesos?

En els propers mesos durem a terme diversos programes com, per exemple, la V Setmana de la Cirurgia i Medicina sense sang, el II Programa de reducció de l'estrès basat en el Mindfulness, un màster en Fotomedicina i aplicacions cutànies del làser. També la promoció del llibre en el qual hem col·laborat amb Quirónsalud Barcelona, Teràpia de Amics, una sèrie de relats, articles i reflexions sobre com és el moment en què el metge li diu a una pacient que té càncer de mama, sobre com viuen la malaltia els familiars i els professionals sanitaris.


Els somnis són possibles amb la Fundació?

Els somnis són possibles? Nosaltres treballem posant tota la nostra dedicació, passió i obstinació perquè, en lloc de parlar de somnis, parlem d'una realitat millorada, en la qual la nostra contribució sigui efectiva per aconseguir una societat més sana, justa i responsable.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH