dissabte, 17 de abril de 2021

El Suprem condemna al Banc de Sabadell per una hipoteca swap

|


Sabadell


El Banc Sabadell s'ha sumat a la llista d'entitats condemnades en ferm pel T ribunal Suprem per la comercialització de 'swaps' de tipus d'interès.


Els 'swaps' són productes que els bancs van vendre a l'època de la bombolla immobiliària com assegurances contra l'impacte d'una possible pujada de l'Euribor en les hipoteques: en aquest cas, el swap guanyava diners i compensava l'encariment de la lletra mensual. El que no sabia la immensa majoria dels clients és que, ocorria el contrari -que baixessin els tipus-, el swap perdia diners i el titular havia de pagar-al banc.


Molts afectats van descobrir que no havien pagat una assegurança, sinó que el banc els treia diners del compte tots els mesos. Molts van demandar a les entitats i ara el Suprem els està resolent a favor dels clients


Amb aquesta sentència el Suprem h a establert un precedent que pot obrir una nova via perquè molts més afectats demanin a les entitats financeres pels swaps. En els arbitratges de preferents de les caixes van deixar fora els que tenien coneixements o experiència per entendre el producte. Amb aquesta sentència, s'obre la porta al fet que aquestes persones també recuperin els diners que els han cobrat els seus bancs.


"La titulació de diplomat en empresarials d'un dels administradors i l'existència d'un departament financer, en una empresa de petita envergadura, juntament amb la inexperiència en la contractació i productes financers complexos, en aquest cas swaps, no permet concloure que l'error fora inexcusable ", explica la sentència.

 

El tribunal deixa clar que es tractava d'un client minorista, no professional, al qual se li venia un producte complex, el que implica una sèrie d'exigències d'informació. I aquesta condició no es perd pel fet de tenir estudis relacionats amb les finances o pel fet que la pime que va contractar el swap disposés d'un departament financer.
Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH